Ralf Rangnick

Det ser ut til å bli vanskelig for Bayern München å finne seg en ny manager etter at Thomas Tuchel avsluttes på slutten av sesongen.

Øverst på ønskelisten var en av deres tidligere spillere Xabi Alonso, etter han bestemte seg for å bli værende i Bayer Leverkusen minst en sesong til gikk de videre nedover listen til Tyskland sin landslagssjef Julian Nagelsmann.

På fredag skrev Nagelsmann en forlengelse med det tyske fotballforbundet og er dermed ikke aktuell for en retur til klubben som sparket han for litt over et år siden på grunn av dårlige resultater.

Les: Erik ten Hag slår fast at ingenting har endret seg for Jadon Sancho

Thomas Tuchel etter at de gikk videre til semifinaler i Champions League insistert på at det ikke er noen sjanse for at han vil bli Bayern München-manager utover denne sesongen.

Etter et elendig formløp som til slutt førte til at Bayern ga Bundesliga-tittelen til Bayer Leverkusen, bekreftet klubben at Tuchel ville forlate stillingen ved slutten av sesongen. En innledende jakt på Bayer-sjef Xabi Alonso mislyktes, hvoretter Bayern henvendte seg til Nagelsmann – mannen de sparket for å ansette Tuchel i mars 2023.

Nagelsmann signerte imidlertid en ny kontrakt med det tyske landslaget fredag, noe som tvang Bayern til nok en gang å søke etter et nytt mål, og det ble til og med antydet at Tuchel kunne beholdes.

På spørsmål om han ville bli, svarte Tuchel: «Jeg har en avtale med klubben som har blitt kommunisert og er på plass.»

Tuchel fortsatte med å innrømme at han ikke var overrasket over Nagelsmanns beslutning om å fornye med Tyskland.

«Jeg forventet faktisk det da Rudi Voller forlenget», fortsatte han. «Fra utsiden oppfatter jeg det som et veldig harmonisk lag, Julian og Rudi. Og jeg har følelsen av at de er et godt team og utfyller og støtter hverandre godt. Derfor forventet jeg det faktisk – selv om jeg var involvert i det hele tatt.

«Jeg tror at avgjørelsen er bra for landslaget fordi den nå bringer klarhet, stabilitet og ingen diskusjoner før EM . Og så forhåpentligvis kan momentumet og ånden fra vennskapskampene nå tas med inn i turneringen. Og så kan de alle må gjøre det sammen Alt er alltid mulig i en turnering.»

Hva nå? Tidligere Real Madrid manager Zinedide Zidane er kontaktet ifølge flere medier kontaktet, men han synes å velge å lære seg skikkelig engelsk fremfor tysk er å foretrekke.

Les: Foretrekker Manchester United over Bayern München

90min skriver at Manchester United vikar og nåværende landslagssjef for Østerrike Ralf Rangnick rykker oppover listen jevnlig utpekt som potensielle kandidater. – Slik det ser ut nå er Ralf Rangnick «last man standing»