(foto: united, twitte)

Jeg er klar for et lite veddemål med deg som leser Sporten!. Hvis Erik ten Hag fortsatt er Manchester United manager når sesongen 2024/2025 sparkes igang skal jeg lide meg igjennom tre hele hjemmekamper for Asker uansett hvilken liga de spiller i.

«Ikke min skyld»

Den nederlandske manageren gjør generaltabben å disse spillerne sine, det er et tydelig tegn på å forberede alle at ting ikke kommer til å gå bra. Champions League kvalifisering ble sikret i år med et nødskrik, men selv om de fleste kommantatorer peker på at ting går i riktig retning er det langt, veldig langt opp til det nivået som trengs for å vinne alt.

Les: Premier League-klubb lar seg ikke lure – har Kalvin Phillips fortsatt som toppmål

Jobbsikkerheten i Premier League er historisk dårlig om dagen (Totalt 13 Premier League-managere har blitt sparket så langt i løpet av 2022/23-sesongen) Det trengs bare en liten avsporing fra veien til suksess før det sparkes.

Det er mange bedre managere enn Erik ten Hag i Premier League, det som kjennetegner dem alle er lojalitet overfor sine spillere, selv når det går dårlig. Manchester City manager Pep Guardiola er opplagt bedre, det samme er Liverpool manager Jürgen Klopp. Brightons stjerneskudd Roberto De Zerbi må sies å ha klatret forbi det samme har Aston Villa sin redningsmann Unai Emery gjort.

Litt usikker på Arsenal manager Mikel Arteta fortsatt, men det skal bli artig å følge Arsenal neste sesong, det samme med Burnley manager Vincent Kompany som overbevisende vant Championship. Og hvis Mauricio Pochettino overtar Chelsea slik det ser ut, vil jeg få rett i at det er mange bedre enn Erik ten Hag.

LES OGSÅ: Går «all in» for Real Madrid-spiller

Topp-fire plasseringen ble sikret med 4-1 seier mot stakkars Frank Lampard og Chelsea. – London-klubben som har brukt syv milliarder på spillere de to siste vinduene gjør feil som du til og med ikke ser så ofte i norsk 4.divisjon. (f.eks spille ballen på tvers i forsvar)

Erik ten Hag ifølge The Athletic: «Vi trenger bedre spillere»

Ligacuptittelen er sikret, spill i Champions League neste høst er sikret og en FA-cupfinale venter.

Erik ten Hags første sesong i Manchester United har vært en berg-og-dal-bane som begynte på en veldig tøff måte. Tap mot Brighton og Brentford startet sesongen og nå ønsker nederlenderen å se et aktivt Manchester United på overgangsmarkedet for å ta neste steg. «I denne ligaen er det å være blant topp fire et godt grunnlag. Vi ønsker å konkurrere om tittelen, men man må være realistisk. Det er et godt grunnlag å bygge på, men standarden må heves, kravene må heves. Vi må jobbe videre i løpet av sommeren med denne troppen, men også i vinduet for å se om man kan forsterke troppen»

«Nå er vi langt fra (toppen), så vi har mye å gjøre. Vi gjør fremgang med dette laget og med denne troppen, men vi trenger bedre spillere hvis vi vil konkurrere med de beste.»

Manchester United avslutter Premier League-sesongen hjemme mot Fulham i morgen. 3. juni venter en tur til Wembley til cupfinalen mot Manchester City.

Bedre spillere inn, det betyr at flere i den eksisterende troppen som tar plass uten å levere prestasjoner av tittelkvalitet, dyttes ut for salg.