Erik Hoftun på Sandnes stadion 25.august 2013 av. Jarle Vines CC BY-SA 3.0

Den tidligere Rosenborg-spilleren vender tilbake til fotballen fire år etter bruddet og rettsaken med RBK. Den tidligere midtstopper-kjempen blir ny sportssjef i Norsk Toppfotball.  Hoftun får ansvaret for å lede den sportslige utviklingen i Eliteserien og OBOS-ligaen.

– Vi er utrolig glade for å få Erik på laget. Erik er en autoritet i norsk klubbfotball. Han er godt likt, respektert og besitter betydelig fotballfaglig kompetanse, både i kraft av sin spillererfaring og trenerkarriere, og i kraft av sin rolle som sportslig leder i Rosenborg. Erik er også en kulturbygger, og vil bidra til å styrke den sportslige utviklingen i norsk fotball ytterligere i årene som kommer, sier Leif Øverland, administrerende direktør i Norsk Toppfotball.

SISTE: Ny favoritt til å ta over Tottenham

Hoftun får det sportslige ansvaret i Norsk Toppfotball og skal bistå i sportslig utvikling av klubbene i Eliteserien og OBOS-ligaen. Eliteserien leverer flere sterke resultater i europeisk sammenheng. Vi må tilbake til da Hoftun selv spilte i Rosenborg for å matche Eliteseriens tabellranking hos UEFA, og antall spillere som spiller i storklubber i Europa, skriver Norsk Toppfotball i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Keeper kan hjelpe United i jakten på Harry Kane

– Det er utrolig spennende å få lov til å være med å bygge videre på de grepene som er gjort med blant annet satsning på trener- og spillerutvikling. Klubbene har gjort en betydelig jobb når det kommer til utvikling av unge spillere. Det har gitt synlige resultater. Jeg håper å kunne bidra med veiledning og lederutvikling i klubbene, og samtidig styrke presentasjonskulturen på elitenivå, slik at vi kan realisere målene vi har satt for toppfotballen de kommende årene, sier Erik Hoftun.

Hoftun erstatter Øystein Neerland, som nylig gikk tilbake til rollen som administrerende direktør i Molde FK.