Erik Hamren

Island opplevde på samme måte som det Norske landslaget i EM kvalifiseringskampene at motstanderne toppet laget og dermed tok plassene som vi har fortjent. – I motsetning til den norske landslagssjefen har Islands sjef Erik Hamrén takk konsekvensen at de ikke når EM og trukket seg.

  • «Nå kan jeg fortelle media», sier han på dagens pressekonferanse.

Les: Sokratis Papastathopoulos for dårlig for Arsenal, men bra nok for Liverpool

Island gikk glipp av sommerens europamesterskap etter play-off-tapet mot Ungarn tidligere denne uken. Og i dag, dagen før Islands kamp mot Danmark, har Hamrén kunngjort på pressekonferansen at han vil forlate jobben som landslagskaptein for det islandske landslaget.

Han vil forlate stillingen etter de to neste Uefa Nations League-kampene mot Danmark og England.

Hamrenes nåværende kontrakt med Island utløper etter landslagspausen i november, og den blir dermed ikke fornyet.

  • Det er to kamper igjen i år, og etter dem slutter jeg som landslagskaptein for Island. Jeg fikk noen spørsmål etter kampen mot Ungarn som jeg ikke ønsket å svare på, fordi jeg ønsket å snakke med presidenten, spillerne og ledelsen, sier han på pressekonferansen og fortsetter:
  • Jeg vil fortelle deg at jeg ville slutte, noe jeg har gjort nå. Og nå kan jeg fortelle media.

Les på F7: Sverige synes Norge overdriver

Hans opphold som trener for Island vil bare være to år, da han overtok i 2018 etter VM i Russland.

  • Vi har vært fornøyde med Hamrén, og spillerne er skuffet over at Hamrén velger å slutte. Men livet fortsetter, og nå vil vi fokusere på VM-kvalifiseringskampen, sier lagkaptein Aron Gunnarsson ifølge Ruv.

Erik Hamrén som er 63 år gammel har ikke tenkt til å gi seg nå.