Liverpool-eierne vet denne gjengen vil skaffe inntekter i et playoff. (foto: liverpool, twitter)

The Athletic har snust seg til at Serie A 2022/23-sesongen vil avgjøres på playoff. Det amerikanske konseptet har nådd en av verdens mest tradisjonsrike fotballnasjoner. Genialt, eller et grep som kommer til å snyte supporterne for underholdning?

De fire klubbene som ender i playoff og spiller om serietittelen blir selvfølgelig vinnerne. Det handler selvfølgelig om money, money, money, der ligaen og de fire beste klubben kan suge ut enda større inntekter gjennom TV-rettighetene.

LES: Nøyer seg ikke med Dean Henderson, henter inn nok en landslagskeeper

Noe som bør innføres i Premeier League?

Liverpool-eier Fenway Sports Group eier flere verdenskjente sportsklubber i USA der play-off systemet er vanlig. Ifølge Football Insiders fotballfinansekspert, Kieran Maguire, ville det Boston-baserte investeringsselskapet digget at Premier League følger i fotsporene til Serie A.

-Du kan se dollartegnet i øynene på Liverpool-eierne, begynner Maguire.

Likevel, fotballen kan miste noe hvis Liverpool-eierne får viljen sin og målforskjell ikke vil ha noen betydning i tittelkampen.

-Det vil være synd hvis det skjer, fordi vi ha vokst opp med at scoringer blir belønnet i fotballkamper. Noen av those amazing end-of-match dynamics kommer som et resultat av dette. Hvis målforskjell ikke er en faktor, vil klubbene bare ta de beste spillerne av banen (hvis det går mot klar seier). Fra det perspektivet vil play-off kamper i seg selv være flott, men den kan få en negativ påvirking for resten av Premier League (sesongen).

Definitivt noe som må tas med i vurderingen av format på sesongen. Vi digger Premier League for intensiteten, tempoet og scoringer som renner inn.

SE DE BESTE FRISPARKSCORINGEN I PREMIER LEAGUE 2021/22:

LES: Spansk media: En av Premier Leagues beste offensive midtbanespillere ber om overgang til Barcelona