Nils Johan Semb

Nils Johan Semb ble toppsjef i Fotballforbundet etter hans mindre vellykkede karrière som landslagssjef. – Nå med er han ferdig som toppsjef og går inn i en mentor rolle som sikkert er godt betalt. – Sosiale medier flommer over at folk som mener noe om saken.

Det er lett å glemme at Semb var den første treneren som tok Norges fotballandslag til et EM-sluttspill, i 2000. Etter sesongen 1999 som var bra kåret France Football, ham til årets trener i Europa.

Toppfotballsjefstillingen blir nedlagt

Semb som nå er 59 år flyttes til en sportssjef-rolle rundt A-landslaget for herrer når Norges Fotballforbund legger ned toppfotballsjefstillingen.

I stedet for en toppfotballsjef, deler NFF sporten i to avdelinger (NFF bredde og NFF elite).

«Rollen som toppfotballsjef har vært vid og bred. Den har jeg hatt i åtte år, og den har omfattet mange roller. Nå får jeg en spissere rolle inn mot A-landslaget», sier Nils Johan Semb til VG.

Det har lenge vært drakamp mellom toppklubbenes interesseorganisasjon, Norsk Toppfotball (NTF), og ledelsen i Norges Fotballforbund (NFF). – Omorganiseringen skal bøte på det. «Mentor rollen» til Semb blir sett i det lyset rart med tanke på han meget sentrale rolle i maktkampen.

De ansatte i fotballforbundet ble orientert om endringene torsdag.

«Vi skal hente inn en direktør for elitefotball, som får det overordnede sportslige, administrative og personalmessige ansvaret for NFF elitefotball», sier Bjerketvedt.

 

Semb har vært toppfotballsjef siden 2009.

– Jeg har hatt rollen som toppfotballsjef i åtte år og trivdes godt, men den har vært omfattende og stor. Nå kan jeg gå spissere til verks, sier Semb.

Bjerketvedt forteller at stillingen som direktør elitefotball lyses ut på skandinavisk nivå, mens Semb kun skal ha en rolle rundt herrenes A-landslag.

https://twitter.com/LuisVanTjaal/status/969255320131395585