Mannen for de gode tider hos Leverkusen. (foto: leverkusen, twitter)

Den italienske reven Carlo Ancelotti har latt seg friste av tilbudet til å lede verdens mest ikoniske landslag, men er ikke ferdig med jobben i Madrid. Ifølge Rede Globo er Ancelotti nå enig med det brasilianske fotballforbundet om å overta jobben som landslagstrener når kontrakten med Real Madrid løper ut neste sommer. Dette betyr at det blir god tid til å finne en erstatter på San Bernabeu.

Ifølge tyske Bild er signalet sendt til Tyskland om at neste Real-trener befinner seg i den tyske ligaen. Xabi Alonso har legendestatus i tre av de fem største ligaene, for Real Madrid spilte den defensive midtbanegeneralen i perioden 2009-14.

LES: Manchester United ignorerer glatt advarslene

Zinedine Zidane har vist klubblegender også kan ledet til suksess langs sidelinjen, La Liga-mester Xavi har denne sesongen bekreftet det for erkerival Barcelona.

Som trener har Alonso startet forsiktig for Real Sociedads andrelag 2019-22, så kom det store steget til Bundesliga og Bayer Leverkusen. Her har 41-åringen dratt til fra start, ledet Leverkusen inn på et nytt spor med suksess, mistet noe av farten på slutten av debutsesongen, men knepent semifinaletap mot Roma i Europaligaen og 6. plass i Bundesliga gir stor respekt.

LES: Dortmund tester Ajax i forhandlingene om midtbanespiller

Mot sesongavslutning ble Alonso linket til flere Premier League-klubber, men valgte fornuftig nok å ikke la seg friste. Alonso går inn i kommende sesong med en full sesongoppkjøring bak seg og har vist han er som skapt for trenerjobben på øverste nivå.

Ifølge Bild står Alonso helt på toppen av kandidatlista til å ta over etter Ancelotti neste sommer. Når Real-President Perez har Alonso som favoritt, da blir det Alonso.

LES OGSÅ: Går mot kneprotese etter mer enn 500 scoringer

Med Alonsos kontraktsutløp hos Leverkusen neste sommer, er timingen i tillegg perfekt for fotballens gentleman.