Dolberg med scoring og klapp på skulderen. (foto: hoffenheim, twitter)

Vi digget Kasper Dolberg i Ajax-drakta frem til 2019, vi digger dansken på landslaget (så lenge de ikke spiller mot oss) med 11 scoringer på 40 kamper. De siste sesongene har det vært utrolig seigt for en av danskenes tidligere største stjerneskudd, men nå har 25-åringen endelig kommet til rett sted. Denne uken fikk han noe så uvanlig som ros av treneren sin.

På utleie fra Nice til Sevilla har det vært smått med klapp på skulderen. Da Jorge Sampaoli tok over som trener etter Julen Lopetegui i oktober, har sør-amerikaneren gått ut og beskrevet dansken som ubrukelig.

LES: United-legenden Dwight Yorke i forhandlinger om trenerjobb

-Det er spillere som sammen er styrket, og andre som nøytraliserer hverandre. Dolberg er ung med store egenskaper, men han trenger en relasjon til medspillerne. Dette er ikke tennis, det er fotball. Det er 11 spillere som spiller.. Han kan ikke språket og han er introvert, sa Sampaoli til bold før VM-pausen.

I januar kom den befriende (for alle parter) exiten fra Sevilla. Bundesliga-klubben Hoffenheim tok over leieavtalen på Nice-spilleren for resten av sesongen, med kjøpsosjon bakt inn i kontrakten.

På onsdag scoret Dolberg i 8.-delsfinalen mot RB Leipzig, men kunne ikke hindre 3-1 tap. Trener André Breitenreiter gir dansken tommel opp for overgangen til tysk fotball.

LES: Arsenal har på plass viktig forlengelse

– Kasper var meget engasjert og oppmerksom da han kom på banen. Han hjalp også til defensivt og belønnet seg selv med et mål. Det er grunnleggende det som jeg forventer av alle spillerne, sier Hoffenheim-treneren.

Den tyske treneren viser dermed at han har et noe annet fokus enn den ildsprutende søramerikaneren Sampaoli.

LES OGSÅ: Da er det bare for Arsenal å kalle hjem Folarin Balogun

Dolberg er endelig tilbake på sporet.