Sir Jim Ratcliffe

Det er på tide!! Den britiske mange milliardæren i pund Sir Jim Ratcliffe, en livslang Manchester United fan bekrefter han ønsker å kjøpe en eierandel i klubben for så å ta full kontroll i fremtiden.

Ineos-grunnlegger Ratcliffe er opptatt av å snakke med klubbens amerikanske eiere, Glazer-familien, om å kjøpe en eierandel i United.

«Hvis klubben er til salgs, er Jim definitivt en potensiell kjøper,» sa en talsperson for Ratcliffe til The Times. – Uttalelsen kommer etter at Bloomberg meldte at Glazers vurderer å selge en minoritetsandel i United.

Ratcliffe, som har en estimert formue på 10,8 milliarder pund, har midler til å ta full kontroll over Premier League-klubben. – Men han ville være villig til å diskutere en minoritetsbeholdning med Glazers hvis det var en del av en plan om å ta full kontroll på et senere tidspunkt.

Ratcliffes talsperson sier at nye investeringer i United kan brukes til å oppgradere klubbens slitte fasiliteter, spesielt Old Trafford er i dårlig forfatning.

«Dette handler ikke om pengene som har blitt brukt eller ikke brukt. Jim ser på hva som kan gjøres nå, og vel vitende om hvor viktig klubben er for byen, føles det som om tiden er inne for en reboot,» talspersonen la til.

Glazers ble Uniteds eiere i 2005 etter å ha brukt 790 millioner pund, hvorav mye kom i form av lån som betales av driften, for å fullføre en overtakelse av klubben. Den amerikanske familien har møtt intens kritikk fra supportere over eierskapet deres, med mange fans som er misfornøyde med mangel på investeringer i klubben.

Les: Glazer familien har tappet Manchester United for vanvittige summer

Nyheten om at de nå vurderer å selge en minoritetsandel i United førte til en kraftig oppgang i klubbens aksjekurs, selv etter lagets skuffende sesongstart under ny manager Erik ten Hag.

Det har blitt hevdet av Goal at Glazers nå verdsetter klubben til mer enn $6 milliarder. Hvis klubben ble solgt for det tallet, ville det være det dyreste salget av en fotballklubb i historien.

Jose Mourinho roper brutalt ut Dele Alli foran Spurs-troppen

Den nåværende rekorden holdes av Chelsea, som ble solgt av Roman Abramovich til en investeringsgruppe ledet av Todd Boehly og Clearlake Capital for 5,2 milliarder dollar i mai.

Ratcliffe, som allerede eier franske Nice, mislyktes i et forsøk på å kjøpe Chelsea tidligere i år, men gjorde det klart den gang at han er interessert i å kontrollere en stor Premier League-klubb.

Les: Setter klubbrekord med gigantbud på Matheus Nunes