Ajax har igjen inntatt rollen som Europas ledende talentfabrikk, noe de skryter av, men de ønsker også suksess på banen og ikke bare på kontoen. – Sist sesong var det nederlandske laget giftigere enn på lenge og hadde stor suksess i Champions League. 

«Uventet suksess» er ofte skadelig for en klubb, et annet eksempel på dette er Monaco som gjennomførste milliardsalg etter å ha vunnet den franske serien for to år siden og som sliter med å holde seg på øverste nivå i år.

Les på Popidol: Tøff konkurranse for Erling Haaland i Golden Boy

Ajax har cashet inn stort på blant andre Frenkie de Jong og Matthijs De Ligt som ble solgt til henholdsvis Barcelona og Juventus og nå har også den danske spissen Kasper Dolberg forsvunnet ut døra til den franske klubben Nice. – Reaksjonene fra lagkamerater og fans har ikke latt vente på seg.

Det synes lagkamerat Klaas-Jan Huntelaar er synd og skam. Nederlenderen mener Dolberg er en spiller med stort potensiale og skulle gjerne sett ham bli værende i Ajax for å utvikle seg videre i klubben. Huntelaar er imponert over hva Dolberg har fått til i Ajax.

«Jeg synes det er en skam at han forlater oss. Han har så mye potensiale, men dessverre så ønsker han seg bort selv» forteller Huntelaar, ifølge De Telegraaf.

Les: Bekreftet: Robert Lewandowski har planen klar for de neste fire årene

Formen til Kasper Dolberg har ikke vært helt på topp i det siste, det kan reflekteres i prisen på 20 millioner euro som mange synes er litt lav.

Champions League-suksess
Ajax tok seg helt til semifinalen i Champions League i vår. Der ble det stopp mot Tottenham etter seirer over storlagene Juventus og Real Madrid tidligere i cupspillet.

Nederlenderne ble klare for et nytt eventyr i Champions League denne sesongen da de slo kypriotiske Apoel over to kamper. – Men denne gangen med langt svakere mannskap.

Ajax vant 2-0 sammenlagt etter å ha spilt den første kampen 0-0 i Kypros.

Les: NB Svensk: Hur länge tvingas Robin Olsen stanna kvar i AS Roma?