Boxing Day magic fra Moi. (foto: southampton, twitter)

Siden Mathias Normann var nyoperert og gikk glipp av kampen på Boxing Day kunne vi dra frem «stor norsk dag»-overskriften. Norwich uten Normann fikk seg en skikkelig leksjon av Martin Ødegaard og gjengen. I London sørget Elyounoussi for å vise Southampton vei til en knallsterk seier mot West Ham.

Først til Ødegaard. To elegante assist fra «vår mann» til Saka (6. minutt) og Tierney (44. minutt) sørget for at Arsenal fortsatte den ekstremt gode steamen i Premier League. Da det ble plusset på tre scoringer etter pause, kunne Ødegaard feire sin første Boxing Day-kamp i Premier League med en overbevisende seier.

Les: Schmeichel og Leicester skutt i senk

Mikel Arteta gliste stort etter kampen

-Det er et meget tilfredsstillende resultat, for i denne hektiske perioden skal vi holde prestasjonene på et høyt nivå hele tiden. Vi så virkelig skarpe ut. Mengden av sjanser vi skaper er gledelig, sier Arsenal-manageren til Match of The Day.

35 poeng etter 19 runder, 4. plass med tre poeng opp til Chelsea på 3. plass, ikke rart Ødegaard kaller Arsenal den perfekte klubben.

Southampton med sine tre seire så langt i sesongen var forventet å få det tøft mot West Ham. Etter åtte minutter kom den vanvittig deilige scoringen fra Elyounoussi, et kanonskudd fra kanten av feltet som viste The Saints vei til 2-3 seier. West Ham utlignet til 1-1 og 2-2, men fyrtårnet Jan Bednarek headet inn den matchvinnende scoringen i det 70. minutt.

Les: Conte overbevist om at han har knekket Harry Kane-koden

2 x Boxing Day magic til en stor norsk dag i Premier League (skrevet før Kristoffer Ajer og Brentford gikk ut på banen mot Brighton).