Stille før stormen. (foto: Manchester United)

Den nederlandske storklubben Ajax er i en fullstendig krise. Ledere oppfører seg dårlig og har måttet forlate Johan Cruyff ArenA, fans går med jevne mellomrom amok og lager trøbbel utenfor stadion og i gatene og prestasjonene som leveres på gressmatta er langt unna det som forventes av en storklubb.

Ajax ligger på 6.plass i Eredivisie og har ingen sjans til kvalifisering til Champions League og en lang vei å gå for spill i Europa.

Les: Den norske spissen Håvard Nielsen belønnes med to nye år

Midlertidig manager John van ’t Schip er definitivt midlertidig. Ajax forsøker å overtale tidligere Chelsea og Brighton manager Graham Potter til å overta, men så langt har de ikke lykkes med overtalingen.

Erik ten Hag har blitt fortalt at det er «sikkert» at Manchester United vil sparke ham denne sommeren.

54-åringen ble utnevnt til Manchester United-manager sommeren 2022 og ledet en progressiv første sesong ved roret med klubben som endte på tredjeplass i Premier League og nådde to nasjonale cupfinaler. Imidlertid har lite gått riktig under Ten Hags andre sesong ved roret, med de røde djevlene som har underprestert mye og det høyst usannsynlig å sikre seg en plass i neste sesongs Champions League.

Både Graham Potter og Englands landslagssjef Gareth Southgate er nevnt om mulige arvtagere til Erik ten Hag i Manchester United.

Uansett, den nederlandske eksperten Marciano Vink hevder at det er «sikkert» at United-sjef Sir Jim Ratcliffe ser etter en etterfølger til Ten Hag og at det holdes samtaler om en mulig etterfølger.

«Hva er sikkert: United ser veldig etter en ny trener,» sa Vink til ESPN.


Hvis Ten Hag blir avskjediget av Manchester United, har sterke rykter snakket om en retur til hans tidligere klubb, Ajax.

Ten Hag er på liste sammen med Liverpool nr. 2 Pep Ljinders og Arsenals assistentsjef Albert Steivenberg.

Vink fraråder imidlertid på det sterkeste en retur, og legger til: Nei, det bør du aldri gjøre.

«En trener er i en viss kategori. Du går fra toppen av Nederland til utlandet. I den kategorien kan du ta et skritt sidelengs. Men jeg synes det er litt vanskelig å komme tilbake til Ajax, klubben du kommer fra.

Også ekspert Kees Kwakman sier at en retur til Johan Cruyff ArenA vil være et skritt tilbake for Ten Hag, han tror faktisk mer et overraskende bytte til Bayern München etter at Thomas Tuchel har gått ut sin oppsigelsestid.

Les på Engelske klubber: Døra åpen for United-signeringen det aldri ble noe av forrige sommer