Juninho. (foto: lyon, twitter)

Han har spilt for Vasco de Gama og New York Red Bulls, men for oss er han kjent for 344 kamper i Lyon drakt, 40 landskamper for Brasil og noen helt uforglemmelige frispark.

Juninho Pernambucano ga seg som spiller i 2013 og har de siste tre årene fungert som sportsdirektør hos nettopp Lyon. Her har han gjort en glimrende jobb, der Lyon har vært blant Ligue 1s beste og et fast innslag i Champions League.

Les: Forlater Chelsea for å ta over roret i Sogndal

Nå har brasilianeren bestemt seg for å gi seg til sommeren. For det har kostet mentalt, men 46-åringen har ikke tenkt å legge seg inn på et hvilehjem.

-Jeg har også tenkt på å bli trener. Jeg liker treningen, taktikken og diskusjonene, men jeg har ikke noe trenersertifikat, så jeg kan ikke jobbe i Europa ennå. Hvis det er muilg, så vil jeg prøve på bli trener. Jeg vil heller prøve og ikke lykkes, fremfor å si til meg selv om ti år: Hvorfor prøvde du ikke?, sier Juninho ifølge RMC Sports.

Godt sagt.

Vi avslutter med å ønske Juninho lykke til inn neste dør, og et tilbakeblikk fra tiden da brasilianerne, representert blant annet av Juninho, var verdens råeste på frispark.

Les: Dagen etter Andy Carroll signerte, mistet klubben 6 poeng på tabellen