Mens noen forbinder høsten med turgåing i marka og kaldere temperaturer, forbinder fotballfans det stort sett med at alle de store fotballigaene kommer i gang med sine nye sesonger. Vanligvis er de fleste i gang i løpet av sensommeren i august, mens i år har alt naturlig nok blitt litt annerledes. Snart er derimot alle de største ligaene i gang igjen.

Masse kamper i en fullstappet kalender

For de som liker mye fotball på TV, kommer denne sesongen utvilsomt til å bli svært underholdende og fartsfylt. I og med at fotballåret har blitt avkortet på grunn av virus-situasjonen, må lagene spille kampene enda tettere enn før. Det betyr at en fotballkalender som allerede har vært fullpakket de siste årene, kommer til å bli enda tettere. Spesielt for topplagene som konkurrerer både i nasjonale ligaer og cuper, samt internasjonale turneringer.

Glem heller ikke at landslagsfotballen ruller. Norge skal spille en svært avgjørende kvalik-kamp mot Serbia, for å se hvem som får muligheten til å ta seg til EM i 2021. Et EM som for øvrig skulle vært spilt i sommer, men det var ikke gjennomførbart.

Sport og spill

Mange liker å kombinere sport og spill. Det gjør det tross alt ekstra underholdende å se på, enten du spiller med hjertet eller med hjernen. Unibet Sport er en av de mest kjente stedene for å tippe på sikkert og trygt vis, samtidig som du får mange gode spillalternativer.

Slik er statusen i de ulike ligaene

I England startet Premier League-sesongen den 12. september, og skal etter planen avsluttes 23. mai 2021. FA-Cupen starter opp med kvalifiseringsrunder for lag i lavere divisjoner den 22. september, så topplagene trenger enda ikke tenke på den, men om ikke alt for lenge må de også ta del i den tradisjonsrike turneringen. Den litt mindre populære ligacupen er allerede i gang, og sørger for å komplementere det som blir en svært travel høst for de engelske lagene.

I Spania har de nylig trillet i gang ballen igjen i LaLiga, men topplagene som deltok i Champions League- og Europa League-sluttspillet fikk et par uker ekstra hvile. I slutten av september er derimot Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid og Sevilla klare for å starte den nasjonale sesongen sin igjen.

I Tyskland starter sesongen i midten av september, nærmere bestemt den 19. Samme dag starter også Serie A opp igjen i Italia.

Kort pause for Champions League

Da finalen i Champions League 19/20-sesongen ble spilt den 23. august, hadde allerede kvalifiseringen til den nye sesongen startet. Kvalifiseringen er fortsatt underveis, men det er ikke mange ukene mellom forrige sesongs finale, og gruppespillet i den nye sesongen. Den 1. oktober skal gruppene i Champions League trekkes, og dermed er det nok en fantastisk turnering å se frem til.

Det er liten tvil om at fotballelskere har svært mye spennende å se frem til i et uvanlig tettpakket program. Blir sesongen en suksess, eller kommer lagene til å slite med kampprogrammet? Tiden vil vise.