Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen vinner alle temporitt han stiller opp i i Norge, men denne gangen ble han pustet litt i nakken.

Sykkel-NM i Sandefjord.

31-åringen tråkket inn til seier sju sekunder foran Andreas Leknessund, mens Kristoffer Skjerping tok bronsen. Dermed har Dimension Data-proffen fortsatt et jerngrep om tempotronen i NM, men i år fikk han det tøffere enn ventet. I fjor vant Boasson Hagen suverent med godt over ett minutt.

Les på F7: Kong Harry danket ut Prins Harry

Siden han vant for første gang i 2007, er det kun i to mesterskap det ikke har endt med Boasson-gull. Det skjedde i 2012 og 2014.

Heller ikke i årets NM greide konkurrentene å stoppe rudsbygdingen. Han satte seg på sykkelsetet som sistemann og holdt unna for tidene satt tidligere på kvelden. Med regn i luften så det en stund ut til å bli en kritisk avslutning for Boasson Hagen, men det gikk bra for gullgrossisten.

Edvald Boasson Hagen har også tre NM-gull i fellesstart. Den siste kom for to år siden. Søndag kjører han for nok en triumf.

Tidligere torsdag ble Line Marie Gulliksen en suveren norgesmester på kvinnenes tempo. Hitec-rytteren fra Bærum endte 30,9 sekunder foran sølvvinner Thea Thorsen, mens det skilte hele 54,4 sekunder ned til fjorårsvinner Vita Heine.

– Jeg hadde ambisjoner om podiet og et lite mål om å ta gullet. Jeg har tatt et par steg i år. Det er både jeg og de rundt meg klar over, men målsettingen var først og fremst å være med der oppe og kjempe, sa Gulliksen til procyling.no.

I juniorklassen vant Søren Werenskjold mennenes NM-tempo, mens Silje Mathisen var raskest blant kvinnene.