El Matador. (foto: united, twitter)

Da den tidligere målgarantisten hos PSG ikke fikk fornyet kontrakt og gikk over i en tilværelse som sauebonde i Uruguay, var det ikke så altfor mange som forventet at El Matador skulle dukke opp på en av de sterkest opplyste scenene i fotballsirkuset. Det ble hastesignering med Manchester United i 2020, en signering som Solskjær hele veien understreket betydningen av.

Inn brakte Cavani en profesjonalitet som få andre. Senterforwarden fikk utdelt drakt nummer. 7, og bidro til Solskjærs suksess (vi skjønner jo nå at det var nettopp det), med 2. plass i Premier League og Europaligafinale. 10 Premier League-scoringer på 26 kamper, 6 Europaliga-scoringer på 5 kamper. Ikke overraskende ble Cavani, Solskjær og United enige om å bygge videre på suksessen.

Les: Marca: Real Madrid snur mot United-mål etter at Mbappé dealen gikk i vasken

Så sendte CR7, totalt uventet, seg selv ut på overgangsmarkedet. For å hindre at «deres» Ronaldo skulle dra på seg den lyseblå drakta hos byrivalen, hastesignerte United portugiseren. Da skjønte vel de aller fleste at Edinson Cavanis sesong var «spolert». Det begynte med at Cavani ga fra seg draktnummeret til Ronaldo.

Før den siste kampen mot Crystal Palace, har det blitt 820 minutter på banen, fem ulike skader, 2 scoringer. Før søndagens kamp kom bekreftelsen fra United om at Cavani spiller sin siste kamp i den røde drakta.

Vi takker urugayaneren for underholdningen forrige sesong, der han var med på å gi United-supporterne solide doser med underholdning – og seire.

Les: Nemanja Matic forlater Manchester, men ikke Premier League