Eden Hazard

Hvis vi skal summere opp de siste årene av Eden Hazard sin karriere med ett ord, må det være tragedie. I sommer lot Eden Hazard seg overtale til å forlate Real Madrid et år før hans svært gavmilde kontrakt gikk ut på dato.

Real Madrid trodde de hadde gjort et varp da de hentet Chelsea sin største stjerne for «bare» 115 millioner euro i 2019. -For å sikre sin investering ga de Eden Hazard en langsiktig avtale og en lønn på en kvart milliard i året. En avgjørelse de nesten umiddelbart fikk grunn til å angre.

Les: Stort steg nærmere spektakulært comeback for Zidane

Etter avskjed i sommer har det vært kontakt med Eden Hazard og en rekke klubber, inkludert i hjemlandet Belgia. – Men ingen, selv ikke klubber i Saudi-Arabia har vært villige til å bla opp en kvart milliard for en som i prinsippet har vært ferdig som spiller i mange år.

«Du må lytte til deg selv og stoppe til rett tid», skriver han på Instagram.

«Etter 16 år og mer enn 700 kamper har jeg bestemt meg for å avslutte karrieren som profesjonell fotballspiller. Jeg realiserte drømmen min, jeg har spilt og hatt det gøy på mange felt rundt om i verden. I løpet av min karriere har jeg vært heldig nok å møte gode ledere, trenere og lagkamerater – takk alle sammen for disse flotte årene. Jeg kommer til å savne dere alle. Jeg vil også takke klubbene jeg har spilt for: LOSC, Chelsea og Real Madrid, og det belgiske landslaget».

LES: Klubbpresident: «Jeg ringte også til Luis Enrique, men gudskjelov dro han til PSG»

Han fortsetter:

«En spesiell takk til familien min, vennene mine, rådgiverne mine og alle menneskene som har stått ved meg gjennom gode og dårlige tider. Til slutt en stor takk til dere, mine fans, som har fulgt meg i alle disse årene og for din oppmuntring uansett hvor jeg har spilt. Nå er det på tide å kose seg med mine kjære og få nye opplevelser. Vi sees snart av banen mine venner».

Hazard er mest kjent for årene i Lille, Chelsea og Real Madrid. Han scoret 110 mål og 92 målgivende pasninger på 352 kamper med Chelsea, 50 mål og 53 målgivende pasninger på 194 kamper med Lille og syv mål og tolv målgivende pasninger på 76 opptredener med «Mariners». Videre vant han en Champions League-tittel, to La Liga-titler og tre Premier League-titler.

På landslagsnivå scoret Hazard 33 mål på 126 kamper med Belgia, og bidro til å vinne VM-bronse i Russland 2018.