Duncan Ferguson

Det er en klubblegende som nå har bestemt seg for å forlate Goodison Park. – Årsaken er enkelt, han har lyst på ansvaret for en klubb og den jobben er opptatt i Everton.

Skotten, som har spilt en stor rolle både på og utenfor banen, han har to ganger vært midlertidig manager i Everton. Først da Carlo Ancelotti sendte sjokkbølger gjennom klubben da han bestemte seg for å returnere til Real Madrid og i vinter da arvtager Rafael Benitez fikk sparken.

Nå er Frank Lampard manager og det ser ikke ut til at han forlater med det første, dessuten mener Duncan Ferguson han trenger mer erfaring før han en vakker dag kommer tilbake som «ferdig utlært» manager.

Les: Nottingham Forest kliner til med 150 millioner og kjøper Bundesliga-kaptein

– Det har vært en stor avgjørelse for meg. Det har vært vanskelig, men jeg må videre så jeg kan ta neste steg i karrieren og se etter nye utfordringer.

– Å ha vært midlertidig trener har gitt meg selvtilliten til å gå mer inn i rollen, sier han til klubbens hjemmeside.

LES: Bekreftet! Ikke noe problem å kjøpe «den totale midtbanespiller», du må bare ut med 5 milliarder

Ferguson kommer også med en stor takk til klubbens supportere.

– Forholdet vi har hatt gjennom alle årene har vært spesielt. De vet hvor mye de betyr for meg. Jeg vil alltid elske dem, sier han.

Ferguson har spilt 260 kamper og satt 68 mål for Everton. Han kom tilbake til klubben i 2014 og har siden det hatt en rekke forskjellige roller.