Domenico Tedesco

Allerede før avgang Manchester og Champions League hang jobben til Schalke 04 manager Domenico Tedesco. Glemt var forårets sølv i Bundesliga ettersom nedrykk streken nærmet seg. 

Manchester City – Schalke 04  7 – 0 sammenlagt 10 – 2 

Les: Pep Guardiola: «Jeg beklager til det engelske folk»

Mange lag som gjør det bra opplever naturlig nok at deres sentrale spillere blir populære og går til større klubber. Så også etter siste sesong for Schalke som har fått kraftig kritikk, ikke bare for å ha solgt spillere, men også vært forsiktige med å «fylle» på med nye klassespillere.  – Laget sitter på fete bankbøker og et svakere lag.

Domenico Tedesco (33) har fått  sparken eller freigestellt som de sier på vakkert tysk som Schalke-trener etter en serie svake resultater. Klubben ligger på 14 plass med fire tap på de fem siste kampene.

Det er forsåvidt ikke et overraskende reaksjonsmønster Schalke 04 deler nå Bundesligarekorden i antall managere som har fått sparken midt i en sesong med Stuttgart. – Begge lag har kvittet seg med 24 managere midtveis. – Det er imponerende.

Les: Det er kort vei fra suksess til fiasko

65-årige Huub Stevens skal sørge for at Schalke ikke fortsetter reisen nedover tabellen.

Tedesco førte den tradisjonsrike klubben til seriesølv forrige sesong, men denne sesongen har laget slitt tungt. Tirsdagens 0-7-tap for Manchester City i mesterligaens åttedelsfinale ble hans siste kamp på trenerbenken.

Stevens overtar ansvaret inntil videre. Han leder laget allerede i lørdagens hjemmekamp mot RB Leipzig.

Les: United og City kjemper om samme Barcelona spiller

Stevens har vært Schalke-trener i to perioder tidligere, fra 1996 til 2002 og i 2011-12. Under hans ledelse vant klubben UEFA-cupen i 1997 og to tyske cuptitler i 2001 og 2002. Stevens har også hatt ansvaret for en rekke andre klubber, de fleste av dem i Tyskland, men også i hjemlandet Nederland samt Østerrike og Hellas.

Nylig byttet Schalke også sportsdirektør, da Christian Heidel ble erstattet av Jochen Schneider.