Drømmescoring ble avgjørende i oppgjøret på Nadderud. Foto: Aleksander Isaksen / Sporten.com

Bekkestua (Sporten) (Stabæk – Haugesund 2-1) Først sendte Stabæk-kapteinen Andreas Hanche-Olsen hjemmelaget opp i ledelsen, så sendte han ballen i eget mål mot Haugesund, avgjørelsen kom ved innbytter Darren Maatsen.

Nederlenderen Darren Maatsen ble matchvinner da han klinket inn en retur fra drøye sekstenmeter oppe i det høyre krysset.

Spilleren som var tilbake etter å ha vært lenge ute med en skade. Ble den store helten på Nadderud.

– Det var en klasse scoring. Det var åpent, og jeg fikk litt tid til å sikte godt. da var det bare å klemme til å ballen føyk i vinkelen, sier Maatsen til Sporten.com etter kampen.

Men først ut var det landslagsspilleren Andreas Hanche-Olsen som var i begivenhetens sentrum. Etter bare elleve minutter spilt stanget han inn 1-0 scoringen for hjemmelaget etter mye klabb og babb innen i målgården til Helge Sandvik, klarte å lure ballen over strekken.

Kapteinen i fokus

Så skulle Hanche-Olsen komme nok engang i sentrum, men denne gangen foran eget mål. Når han nesten holder på å sette ballen i eget mål. Her blir han reddet av en overvåken Marcus Sandberg i stabæk-målet. Noen minutter senere var han ikke like heldig da han er litt klønete å setter ballen i eget mål, lagene gikk til pause på stillingen 1-1.

– Vi sliter voldsomt i første omgang. Det virker som om vi er ekstremt sliten om dagen. Det så ikke ut som vi var helt på. Vi trengte å få en i ræva, sier Haugesund kapteinen til Sporten.com

Hva ble sagt i pausepraten?

– Vi bestemte oss for å gå enda høyere ut mot de. Vi styrer andre omgang, men vi er for svake fremover i banen. Jeg synes også vi er det beste laget, men det hjelper ikke når vi står igjen med 0 poeng, avslutter Grindheim.

Andre omgangen starter med ett høytflyvende Haugesund som tar tak i kampen og styrer hjemmelaget. Gjestene fra Haugesund hadde en rekke sjanser til å score de første 20 minuttene i Andre omgang. Etter drøye halvtimen spilt, fikk hjemmelaget kontrollen tilbake å da dukket innbytter Darren Maatsen opp å sendte Stabæk opp i en 2-1 ledelse.

– Vi spiller en bra fotballkamp, det er jevnt marginalt. Stabæk er ekstremt gode på dødballer og det vinner de kampen på , sier FKH-treneren til Sporten.com

Dere skaper knapt sjanser i første omgangen. Ser vi på andre omgangen så får dere flere sjanser?

Ja, som du sier de siste 20 minuttene av andre omgang er Stabæk veldig god. Vi skaper nok av sjanser til å vinne kampene. Jeg synes også vi er god de siste 20 av første omgang, avslutter Grindhaug.

Dermed blir alle poengene igjen på Nadderud og Stabæk klatrer forbi Haugesund på tabellen med 22 poeng. Neste kamp for de to lagene er henholdsvis borte mot ODD for Stabæk, mens Haugesund skal ta turen opp til Trondheim og møte med Rosenborg på Lerkendal.

En svært fornøyd Stabæk-trener Janne Jönsson etter kampen.

-Jeg er veldig fornøyd med deler av periodene i løpet av kampen. De første 35 er jeg veldig fornøyd med. så kommer Haugesund veldig bra mot slutten. Vi blir litt tatt på senga, når dem tar de raske byttene, sier Janne Jönsson til Sporten.com
Sammy Skytte tilbake – fortell hva du synes om hans forestilling?

– Jeg er alt i alt fornøyd. Veldig også, det er kvalitet og energi fra han. Det var lenge tvilsomt i går om han skulle starte kampen. Men vi valgte å kaste han inn, avslutter Janne Jönsson med til Sporten.com

Kapteinen takker Darren.

– Jeg takker Darren, så klart. Men jeg får ta min del av æren for «to scoringer», sier Andreas Hanche-Olsen til Sporten.com.

Fortell om de to målene?

– Det skal jo egentlig ikke skje, jeg kløner det voldsomt til for meg og laget, så er deilig at andre rydder opp, sier Hanche-olsen til Sporten.com