48 år gamle Hélio Castroneves er slettes ingen nykommer som racerbilsjåfør. – Han har en imponerende karriere han har vunnet Indianapolis 500 fire ganger: i 2001, 2002, 2009 og 2021. Han vant 2021 24 Hours of Daytona med Wayne Taylor Racing og 2022 24 Hours of Daytona, og ble nummer to i IndyCar Serieførermesterskap i 2002, 2008, 2013 og 2014.

Nå er han imidlertid bedre enn noen gang, Helio Castroneves fullførte et eventyrlig år som racerfører med seier i Daytona 24-timers søndag. Det var brasilianerens tredje «kronjuvel» på 12 måneder.

Castroneves vant Daytona 24-timers for første gang i fjor, som lagkamerat med Ricky Taylor. Søndag holdt han unna for Taylor den siste timen og sikret en ny seier.

Det var derimot ikke Dennis Olsen sin dag. Han var nær ved å ta sin største enkeltseier noen gang da hans KCMG-team ledet helt inn mot slutten av Daytona 24-timers søndag kveld.

Etter 23 timer og 56 minutters kjøring klarte ankermannen hos Olsen-teamet, belgiske Laurens Vanthoor å ta ledelsen foran Pfaff-teamet, men i forsøket på å holde 1. plassen snurret Vanthoor, og dermed endte de på 3. plass i et av verdens viktigste 24-timersløp.

Dennis Olsen, som er fabrikksfører for Porsche, har deltatt i Daytona 24-timers to ganger tidligere – og hver gang har uhell hindret muligheten til seier.

Les: Sky Sports: Christian Eriksen bestod den medisinske testen

Søndag vant Castroneves med Meyer Shank Racing, som også hjalp ham til hans fjerde Indianapolis 500-tittel i mai i fjor.

Castroneves har fått tilnavnet «Spiderman» fordi han alltid klatrer opp på tribunen for å feire sine seirer. Han klatret over gjerdet søndag også.

Taylor jaget sin fjerde strake Daytona-seier, men måtte nøye seg med å gratulere sin tidligere lagkamerat.

Nord-Amerikas mest prestisjetunge sportsbilløp ble avviklet for 60. gang.