Sebastian Kehl styrer showet hos Dortmund. (foto:

Det er et åpent krater i Dortmund etter Erling Haaland som skal fylles. 84 scoringer på 88 kamper er ikke bare bare å erstatte. Spilleren som skal gjøre et hederlig forsøk på å hamre inn scoringer the Haaland Way befinner seg i Amsterdam.

Etter at Erik ten Hag ble hentet til Old Trafford virker det som «halve» Ajax-troppen er i bevegelse. Bayern München har hentet Ryan Gravenberch, nå er Dortmund på jakt etter spilleren som «floppet» i Premier League.

LES: Axel Witsel kunne velge og vrake – signerer for toppklubb i La Liga

Sebastian Haller var outstanding for ten Haag forrige sesong med 34 scoringer, Spissen fikk 54 kamper for West Ham i perioden 2019-21, men med 14 scoringer, 3 assists og manglende akklimatisering til verdens tøffeste klubb holdt det ikke for David Moyes. Det var heller ingen andre Premier League-klubber som fanget opp den ivorianske landslagsspilleren. Turen gikk til Ajax før forrige sesong, noe Eredivisie-klubben definitivt ikke angrer på.

Haller hadde også suksess hos Eintracht Frankfurt i to sesonger før West Ham-oppholdet. 33 scoringer og 19 assists på 77 kamper viste at han behersker tysk fotball.

LES: PSG henter frem 670 millioner til handletur i Premier League

Ifølge de Telegraaf har Borussia Dortmund fyrt av et bud på Haller på rundt 350 millioner (Ajax slapp unna med rundt 275 millioner i overgangen fra West Ham). Dortmund har tidligere hentet inn unggutten Karim Adeyemi fra RB Salzbrug, Sebastian Haller er spilleren som har Dortmund mener har potensialet til å gå direkte inn som Haaland-erstatter.