Den svenske landslagssjefen for Romania Tomas Ryde får langt færre spillere å velge i fremover ettersom fire rumenske VM-spillere fra samme klubb er under etterforskning for doping.

Det rumenske kvinnelaget i håndball som sjef, sier til Aftonbladet at fire spillere fra klubben Brasov har gjennomgått et behandlingsopplegg, som kan ha ført til at de ble tatt for doping.

«Så inn i helvete. Det er to fra startoppstillingen, erstatteren for Cristina Neagu (Roemenias største stjerne og tidligere en av verdens beste, eds) og en forsvarer»

Gazeta Sporturilor skriver at spillerne ble avslørt gjennom Instagram-profilene deres hvor de viser de har fått en spesiell intravenøs laserbehandling.  De tre som er anmeldt er Daciana Hosu (ikke med i VM-truppen), Cristina Laslo og Bianca Bazaliuhar. – Eliza Buceschi, mistenkt, men ennå ikke anmeldt

– Denne dopingsaken sees i sammenheng med flere andre saker som er under opprulling, spesielt i Øst Europa, det som god er spesielt overraskende med denne saken er at laserbehandlingen ikke er ulovlig i henhold til det internasjonale antidopingbyrået WADAs regler, men er forbudt i Romania.

 

Les: ESPN: Nå løser det seg for Leeds – veien mot gammel storhet snart sikret

Romania spiller i gruppe C med Kasakhstan, Ungarn, Montenegro, Senegal og Spania. Det er et enormt slag for VM-ambisjonene til Romania, som vant bronse i 2015 og i europamesterskapet i 2018 nådde semifinalen. Den rumenske treneren er sjokkert over den plutselige streken av regningen.

Håndball-VM 2019 for kvinner blir det 24. mesterskapet for kvinner. Det skal arrangeres i Japan. – Startskuddet går 30 november.