Kul kar

Historien til Diego Maradona ligner på mange måter litt på John Arne Riise sin historie bare i mye, veldig mye større skala. – De har begge gjort det bra som fotballspillere og begge ikke helt lykkes i sine nye roller som trenere. 

Det er ikke lenge siden, den argentinske VM-legenden som har tillatelse fra høyere makter å score med hånden ble trener for Gimnasia de la Plata 5.september. -Avtroppende president i den argentinske klubben Gabriel Pellegrino forteller til TV-kanalen TNT Sports at fotballguden har valgt å trekke seg som trener. – Årsaken Maradona vil bare være trener så lenge som Pellegrino er president.

Les: Diego Maradona brøt sitt høytidelige løfte etter bare en dag

Maradona ble hentet inn for å hjelpe klubben, som på det tidspunktet lå nær bunnen av tabellen i en argentinske toppdivisjonen. De åtte ligakamper som Maradona ledet første til fem tap og tre seire Gimnasia ligger som nummer 22 av 24 i den Argentinske toppserien så det er absolutt ikke ute av nedrykkskampen. (Det er Maradonas gamle klubb, Boca Juniors, som troner øverst på tabellen).

VM-helten fra 1986 ble hentet inn av nettopp president Pellegrino tidligere i høst, men da det ble klart at Pellegrino ikke ønsket å stille til nytt valg, så skal Maradona ha vært usikker på sin rolle.

Les på Popidol: Fem ting du ikke vet om Diego Maradona, filmskaper avslører alt!

Tirsdag ble det klart at den tidligere landslagssjefen for Argentina har valgt å trekke seg fra jobben som sjef for Gimnasia:

«Maradona er ikke lenger trener for Gimnasia. Han har sagt at han er her for å forene, ikke for å splitte. Han kom hit med godt mot og var mer skikket til å være trener enn noen av oss andre» sier Pellegrino til TNT Sports.

Reservelag trener Mariano Messera som får ansvaret for klubben etter at Maradona nå har valgt å trekke seg.