Nå skjer ting raskt. (foto: city, twitter)

Eric Garcia ble hentet til Manchester City fra Barcelonas ungdomssystem i 2017, tilsvarende det United gjorde med Gerard Pique i sin tid. Pique returnerte til Camp Nou, og har vært med på å skrive Barcelona historie de siste tolv årene. Nå kan det være Garcias tur.

Vi får fortsatt vondt når vi tenker på den brutale kollisjonen til Garcia med egen keeper i kampen mot Arsenal og de skremmende scenene da unggutten ble båret ut av banen og sendt rett til sykehuset. Heldigvis ser det ut til å ende bra. Da må det også tenkes på veien videre.

Les: Eddie Howe vet eksakt hva som har skjedd med umulige United

19-åringen har fått en noe tillit (og et smellkyss) av Guardiola denne sesongen og har totalt sluppet inn på banen i 13 kamper, men bare 4 fra start. Når det skjer i en sesong der City har hatt manko på defensive ressurser, er tydeligvis ikke dette noen riktige signaler for den spanske midtstopperen.

Les: Bekreftet: Liverpool signerer en spesielt viktig forlengelse

Ifølge Diario Sport har Barcelona sett potensialet i Garcia bedre på avstand, og skal ha definert spilleren som en mulig langsiktig erstatter til Pique, den dagen han ikke gidder mer.

Den spanske avisen hevder at Barcleona nå er overbevist om at Garcia returnerer. Blir det ikke noen avtale denne sommeren, skjer det på free transfer neste sommer.

For hjem skal han.

Les: Xavi får gigantlønn for å redde Barcelona