Ett av de få gode øyeblikkene de to hadde sammen på banen i United-drakta. (foto: united, twitter)

Vi digger spilleren Paul Pogba når han har vært på topp. Problemet har vært at det har skjedd altfor sjeldent. Da franskmannen gikk ut klubbhuset til United for en siste gang, med 233 kamper, 39 scoringer og 51 assists, var det ikke så mange United-supportere som felte en tåre.

Nå kom Pogba til Old Trafford i en kaotisk post-Ferguson tid, med Mourinho, så Solskjær, så professor Rangnick i regissørstolen. All skyld for at de seks årene ikke huskes som en suksess, ligger selvfølgelig ikke bare på Pogba.

LES; Manchester United drar frem 500 millioner for en av ten Hags favoritter

Når Pogba har forlatt Old Trafford for andre og siste gang, er det på tide med en oppsummering. På det beste var Pogba en outstanding kreativ kraft, utover det ble prestasjonene overskygget av surmuling fra spiller og agent, skader og «trusler» om exit til Real Madrid.

Når det økonomiske bildet tegnes, blir det alt annet enn skyfri himmel.

Man Utd valgte å vise seg frem, og hentet Pogba i 2016 fra Juventus for verdensrekord på 89,5 millioner pund. Det virker som signaleffekten til rivalene om at overgangssummen oversteg Real Madrids da de hentet Gareth Bale fra Tottenham i 2013, var en del av intensjonen.

For Pogba, som hadde spasert ut fra Manchester United som free agent til Juventus i 2012, har verdensrekorden fungert som et blylodd. Når dårlige dager kom i United-drakta, var prislappen det første som ble hentet frem i engelsk media.

Okay, 89,5 millioner pund i kostnader for overgangen, hva med lønnsutgifter og bonuser?

Engelske Footballtransfers.com har hjulpet oss med regnestykket:

Lønnskontrakten som ble fremforhandlet i 2016 har årlig sendt 15 millioner pund inn på lønnskontoen, 90 millioner pund i løpet av seks år. Ifølge Footballtransfers ventet også en lojalitetsbonus på 4 millioner pund for å «holde ut» kontraktsutløpet.

Overgangssum pluss lønn, pluss bonus, gir Manchester United dermed en totalutgift på 183,5 millioner pund. Oppsummerer vi de sportslige suksessene til United med Pogba i troppen, kommer vi til to trofeer. For rundt 2,2 milliarder kroner.

LES: Guardiola har bedt om to signeringer til

Eller som den engelske tabloidpressen hadde formulert det: 1,1 milliarder per «uprioriterte» tittel (Europaligaen 2016/17, ligacupen 2017).

Som sagt, vi digget spilleren Pogba på sitt beste, men franskmannen plasseres etter seks år på Old Trafford dessverre i båsen Manchester Uniteds ti verste overganger.