(c) Bilde Odd: Birk Risa

Det ble en langdag både i Molde og nede i Skien mandag kveld. Men til slutt gikk ting i orden for alle parter, Birk Risa ble Molde-spiller, mens John Kitolano ble Odd-spiller ut sesongen.

Molde skal ha fulgt Birk Risa i lang tid. Men klubben fikk ikke for alvoret opp at det var muligheten til å signere 21-åringen fra Odd-Grenland. Det som var hovedproblemet her var at Molde ikke visste om hvor lenge John Kitolano kom til å bli værende i MFK, henvendte Molde seg til Odd mandag ettermiddag. De kunne rett og slett ikke vente lenger. Birk Risa vil ankomme Molde i morgen.

Først når de fikk opp øynene for at de kunne hente ham til Molde, reagerte Molde kjapt. Det var også når Kitolano kom med ønsket om å dra tilbake til Skien for å få spilletid.

– Vi har hatt John her ei stund og har vært fornøyd med ham. Men det har vært litt usikkerhet rundt hva han skulle gjøre videre, så vi kunne ikke vente for lenge. Vi ble derfor enig om at dette var noe alle parter ønsket. Dette er ei pakke som ble optimal for alle fire involverte. Ei perfekt løsning, rett og slett, sier Ole Erik Stavrum til lokalavisen i Molde.

Begge klubben jobbet godt fra hver sine plass

Klubbene jobbet med å få overgangen i orden, men rundt klokka 23.50 mandag kveld, altså knappe ti minutter før overgangsvinduet stengte. Molde-direktøren er fornøyd med alle parter i saken om å få denne overgangen opp å gå. Der flere hevdet problemet skulle komme fra Wolverhampton, som tross alt eier Kitolano. Det viste seg at det var ikke det store problemet, sier Stavrum.

– Det tok litt tid siden alt skulle registreres forskjellige plasser, og det skulle frigjøres diverse midler. Men både Odd og Wolverhampton var veldig grei å jobbe med. De var profesjonelle og løsningsorienterte, slår Molde-direktøren fast, som også forteller at siden Risa ikke fikk reist til Molde, og Kitolano ikke kom seg til Skien i tide, gjennomførte Molde Odds medisinske test på Kitolano på Aker stadion, og omvendt.

– De medisinske apparatene holdt kontakten og koordinerte seg imellom. Det ble ei veldig fin løsning, sier han.

Samtidig er de veldig glad for at Ulland-Andersen fortsetter på Aker Stadion.

– Vi er absolutt ikke lei oss for at han blir værende. Jeg hadde en prat med ham tidligere mandag, og da sa han at han aller helst ville helst ville bli her, ta opp hansken og jobbe for spilletid. Det er den perfekte respons på en situasjon som denne, sier Ole Erik Stavrum.

Birk Risa vil ankomme Molde onsdag, for å hilse på spillere og trenere.