Anthony Martial

Etter litt trilling med ball var det gjestene med sitt 19 år gamle vidunder Matthew Longstaff som scorer etter 17 minutter sitt andre Premier League mål også denne gangen mot Manchester United. – Det første kom på St. James’ Park i oktober. Det er han gjør det i sin første kamp fra start på to måneder. Sterkt av Joelinton som holder unna og legger igjen perfekt til Longstaff i forkant.

Mange har lurt på hvorfor Ole Gunnar Solskjær venter med Paul Pogba og istedenfor satser på brasilianske Andreas Pereira. – Han svarer på tiltale etter 24 minutter legger en perfekt ball til Anthony Martial som setter ballen i nærmeste hjørne, nesten en keepertabbe av Dubravka som ikke klarer å slå den ballen utenfor stolpene, men en ekstremt viktig scoring for hjemmelaget.

Les: Zlatan Ibrahimovic sa «ja takk» tidligere i dag

Ole Gunnar Solskjær viser ikke overdreven glede, – enda. Manchester United har overtatt spillet og etter 34 minutter fortsetter 18 år gamle Mason Greenwood sin eventyrlige start på Manchester United-karrieren. Snapper opp en stygg feilpasning i Newcastle-forsvaret, setter fart mot mål og banker til med venstrefoten fra 18 meter. Ballen smeller i mål via tverrliggeren etter å ha truffet en skliende Newcastle-spiller.

Det er omtrent nå Manchester United fans skrur opp volumet på sin hyllest, vi kan gjennom slitne tv kommentatorer høre de synge «You are my Solskjær, my only Solskjær».

Så etter 42 minutter er angrepsrekka nesten komplett med hvert sitt mål. Marcus Rashford vil ikke være noe dårligere enn kompisene Martial og Greenwood, og tegner seg også på scoringslisten med en heading etter et godt innlegg av Aaron Wan-Bissaka. Høyrebacken noterer seg samtidig for sin første assist i Manchester United.

Manchester United går til pause med to måls ledelse.

Les: Wanda Nara: «Inters tidligere nummer ni gjorde 150 mål for klubben»

Rett etter pause byttes Paul Pogba inn til stor jubel, ut Scott McTominay.

Martial blir servert en julegave når Longstaff forsøker å spille hjem til keeper. Det blir istedenfor en perfekt stikker til Martial, som alene med keeper gjør det meste rett. Ser ut til å få et litt langt touch, men benytter istedenfor sjansen til å chippe ballen rolig over keeper.

 

Med dagens seier klatret Manchester United opp på en syvendeplass, Newcastle er nummer 10.

 

Manchester United – Newcastle 4-1
Premier League
17′ 0-1 Matthew Longstaff
24′ 1-1 Anthony Martial
36′ 2-1 Mason Greenwood
41′ 3-1 Marcus Rashford
51′ 4-1 Anthony Martial