Tilbake til å pine seg gjennom pressemøter med engelske journalister. (foto: spurs, twitter)

Før VM-sluttsplllet var det en nytelse å se en Antonio Conte i superhumør jage Spurs-spillerne i angrep og til sterke prestasjoner. Da er det tilsvarende skuffende å observere den manglende energien som putrer ut fra italieneren. Med kontraktsutløp til sommeren og vegring mot å forlenge, har Conte skapt en mellomtilstand som sprer usikkerhet hos spillerne.

Så hva skjer? med én seier på de siste fem kampene må Conte – eller Tottenham – nå sende signalet om veien videre.

LES: Schmeichel på ønskelista til en av verdens beste klubber

Tam McManus, tidligere skotsk spiller og nå fotballekspert, gir den sterkt uheldige situasjonen hos Spurs en stemme.

-Det er et skikkelig underlig. Jeg forstår ikke hvorfor det tar ham (Conte) så lang tid å signere ny kontrakt. Det ser ut som han ikke ønsker å være her, og sånn resultatene er, er jeg ikke sikker på at Spurs ønsker å beholde ham, begynner McManus til Football-Insider.

-Det er en usikker situasjon hos Tottenham for øyeblikket. De slipper inn mange mål, de taper alle deres store kamper… Jeg tror ikke Conte vil være der så lenge, så styret har en stor avgjørelse å ta. Ønsker de å vente til slutten av sesongen og håpe han (Conte) får klubben til topp fire, eller trykker de på knappen og får inn noe annet?

Etter å ha sett en defensiv og smågrinete Conte på pressemøtene før og etter kamp, er det sikkert at noe må gjøres for å sette en solid vitaminsprøyte i spillere, trener og supportere.

For oss er det ingen kortsiktig løsning å sparke Conte, dette er manageren du definitivt vil ha som leder når det spisser seg til de neste månedene. Forrige sesongavslutning er beviset på det, der Conte jaget Spurs-spillerne til Champions League-billett foran snuten på Mikel Arteta. Tar Conte avgjørelsen om å signere forlengelse nå, vil dette gi et skikkelig boost til hele klubben. Velger Conte å ikke signere, er italieneren så profesjonell at han gjør som hos Inter Milan og leder klubben helt inn i hans siste sesong.

LES OGSÅ: Fikk telefon fra Xavi – men valgte Champions League spill

Ikke send Conte på porten.