Premier League, here I come. (foto: Fabregas)

Cesc Fabregas vil for alltid minnes som en av gigantene i Premier League etter årtusenskiftet. 304 kamper for Arsenal og 198 for Chelsea har sendt spanjolen inne i historiebøkene på balløya. Da ble den noe hastige exiten fra Stamford Bridge litt trist.

Fotballens lov er ubarmhjertig. Lever, eller forsvinn. Og når sjefen din ikke liker deg er du like screwed.

Les: Bild: Liverpool går for storeslem på overgangsmarkedet

Fabregas bar på Chelsea-genet som hadde bragt så mye suksess til Stamford Bridge, men da Maurizio Sarri ble hastehentet etter at Antonio Conte hadde mistet farten, ble Fabregas bare en spiller som tilhørte fortiden.

-Han (Sarri) ville bruke Jorghino som hadde kommet til Chelsea for 60 millioner euro. Å bare spille cupkamper og europaligaen var ikke nok for meg, jeg har alltid been a starter, så til slutt forlot jeg Chelsea, forteller Monaco-spilleren til Tuttosport.

-Sarri er en god manager, men har en sterk overbevisning om det taktiske. Han er veldig overtroisk og det er vanskelig å få ham til å forandre mening. For eksempel, han trengte alltid at Chelsea-spillerne skulle trene klokken 15. Det var dårlig for spillere med familie, som meg selv. Vi fikk ikke se barna våre i løpet av hele dagen. De gikk på skole på dagen og sov da vi returnerte etter trening, fortsetter Fabregas.

Les på F7: Tenerife er Spanias første smarte turistøy

Som gjorde et forsøk på å rekke opp hånda.

-En dag spurte vi om vi kunne trene om morgenen. Han fortalte at vi måtte trene 1500 fordi en professor i Pisa hadde bevist at det var den beste tiden for kroppen å trene. Jeg vet bare at for enhver spiller er det viktig å kunne bruke tid med familien, avslutter Fabregas.

Nå skjønner vi hvorfor det ble en aldri så liten kulturkrasj med den kjederøkende italieneren.

I Monaco har Fabregas noen helt greie dager hos Monaco, fem poeng bak PSG på tabellen. For 33-åringen har det blitt 10 kamper med 1 scoring og 2 assist, men både vi og Fabregas kunne ha tenkt oss noen sesonger til i Premier League. Snufs…

Les: Takefus Kuba forteller hvor skremmende det er å spille i Real Madrid-drakt