Faksimile fra Brann sin artikkel

Vi kjenner godt fra dyrelivet behovet for å markere et territorium som sitt. – Trolig var det en fan av Bergensklubben Brann tenkte på da han på søndag på Komplett Arena i Sandefjord tisset på NTB-fotograf Trond Teigen. Kampen mellom Sandefjord og Brann endte 2 – 2 og i og med at nedrykkskamerater Mjøndalen og Stabæk begge vant sine kamper bekler kriseklubben nå den nederste plassen på tabellen.

Hendelsen har nådd flere nordiske aviser hvor dansk presse er raske til å påpeke at slike ting pleier å koste ekstra.

Les: Barcelona kan bli tvunget til å selge nybakt Golden Boy vinner

«Brann tar sterk avstand fra handlingen og beklager på det sterkeste til fotografen som ble rammet. Mandag var Brann i møte med supporteren, som forklarte sin versjon. Han har lagt seg flat og beklager sin oppførsel. Han aksepterer sanksjonen fra klubben, Brann i en pressemelding.

Tissesaken er nå anmeldt til politiet både av Teigen og NTB.

Nok en dårlig sak for Brann sitt image! – rot over mange år, den famøse festen i sommer med dansing på Brann stadion som førte til sparking av flere spillere, elendig spill og dårlig omgang med sine hovedtrenere. – Og ikke for å glemme sannsynlig nedrykk.

«Verken fotojournalister eller andre på jobb skal måtte oppleve slikt. Det er totalt uakseptabelt og i ytterste konsekvens truer det ikke bare tryggheten men også den journalistiske friheten til vår fotograf. Det må vi reagere på» sier redaktør for visuell avdeling i NTB, Christina Dorthellinger.

Les: El Maestro har fått sparken etter 15 år

Det var i første omgang i kampen mellom Sandefjord og Brann at fotografen sto foran Brann-supporterne, med kameraet rettet ut mot banen. Da kjente han noe treffe skulderen hans, som senere skulle vise seg å være en spyttklyse.

– Så hørte jeg en stråle bak meg. Jeg tenkte det var vann. Det er ikke første gang supportere prøver å plage en fotograf, sa Teigen til VG.

Han fant senere ut at det ikke var vann det var snakk om.