(c) Bilde: Fredrikstad: Ylldren Ibrahimaj

Fredag ettermiddag gjennomførte sørlendingen den medisinske testen, som bekreftet at han blir Viking spiller ut 2020 sesongen. Trener Bjarne Berntsen er fornøyd med å ha sikret seg en av OBOS-ligaens største talenter.

– Viking er en stor klubb i Norge, og en klubb alle har lyst å spille for. Det er soleklart at de hører til i Eliteserien, og jeg vil hjelpe til for å få de opp dit igjen.

Les: Selger en av sine beste og henter tilbake en tidligere kaptein

— Ylldren Ibrahimaj

– Vi er heldige som får Ylldren her til Stavanger. Han er en ung lovende spiller, som vi tror har mange gode år foran seg. En drivende type som behersker både indreløper og kantposisjonen i vårt system.

Berntsen stiftet bekjentskap med Ibrahimaj allerede på denne tiden i fjor, lenge før han var aktuell som Viking trener.

– Jeg så han spille under åpningen av Arendals nye stadion i fjor, og bet meg merke i talentet. Kjekt å se at vi nå får muligheten til å hente han til Stavanger.

Klar for å skyte Viking opp

Spilleren selv er veldig motivert for å bidra til å få Viking tilbake i det gode selskap i Fotball-Norge.

– Viking er en stor klubb i Norge, og en klubb alle har lyst å spille for. Det er soleklart at de hører til i Eliteserien, og jeg vil hjelpe til for å få de opp dit igjen.

Ibrahimaj har spilt alle 15 kampene for Mjøndalen i årets OBOS-liga, og har notert seg for en scoring. I tillegg var det Ibrahimaj som prikket ballen i krysset her på SR-Bank Arena i første serierunde, men målet ble uforklarlig nok gitt til spilleren som scoret på returen. Se målet her.

– Jeg har alltid trent mye på dødballer, og treffet her på SR-Bank Arena var godt. Nå skal jeg forhåpentligvis score de målene riktig vei.

Fra Arendal til Mjøndalen

For Arendal i 2017 spilte kantspilleren 29 kamper, og noterte seg for 2 scoringer for laget som etter en skuffende sesong, dessverre måtte ta turen ned til PostNord ligaen.

Før årets sesong hentet Mjøndalen Ibrahimaj fra Arendal på en 4 års avtale. Det var stor interesse rundt spilleren på det tidspunktet, men turen gikk til bruntrøyene.

– Jeg hadde et fint opphold i Mjøndalen, og fikk mye tillitt. Når en klubb som Viking kommer på banen, mener jeg imidlertid at det er et såpass stort steg opp, at jeg bare måtte si ja til utfordringen.