Fernando Alonso

Daytona 24 Hours 2019 gikk av stabelen 26. og 27. januar. Den spanske Formel-1 kjøreren Fernando Alonso kjørte inn til seier i det utfordrende været.

Hele to ganger ble det røde flagget heiset på grunn av øsende regn. Men regnet hindret ikke Alonso fra å kjøre inn til en imponerende seier i sin Cadillac DPi-V.R.

Ifølge han selv var værforholdende svært vanskelige, men med gode forberedelser i en hel måned kunne han pustet lettet ut etter at løpet var ferdig.

Med det er han kun den tredje Formel-1 verdensmesteren som vinner Rolex 24 hr i Daytona i Florida. Dette i seg selv er imponerende, men planene om fremtidige løp er aldeles ikke sikre, og vi vet rett og slett ikke hva vi kan vente av Alonso i 2019-sesongen.

Det vi derimot vet er at han ikke kommer til å kjøre Formel-1 i 2019-sesongen. Selv om han har vunnet Formel-1 hele to ganger, kommer han ikke til å delta i 2019 til manges store fortvilelse.

Han sier selv at det er på tide å kommer seg videre og bryne seg på andre og nye utfordringer. Etter 17 år i Formel-1 vil han bli en savnet profil.

At han ikke skal kjøre i Formel-1 i år, vil ikke dermed si at han ikke kommer til å ha nok å gjøre. Det har hans seier i Daytona 24 hr bevist.

Deretter kan vi også vente oss flere gjensyn med denne legenden innen motorsport. Han har blant annet sagt at han utvide programmet sitt enda mer utover de forpliktelsene han allerede har. Store program hører med for store idrettsstjerner, og på https://www.storspiller.com.

Med en stadig jakt på nye seire ser han hele tiden etter nye utfordringer. Men det er en nokså hemmelighetsfull Alonso som holder kortene tett til brystet.

Det vi vet så langt er at han kommer til å konkurrere i de gjenværende rundene av 2018/19 World Endurance Championship. Deretter blir han hvert fall å se i både 2019 Le Mans 24 Hours i juni og i Indianapolis 500 i mai.

Utover dette er det meste uvisst, men han har selv uttalt at det kun blir to eller tre helger fri frem til juni. Hvis det ikke er løp som står på planen, er det test-løp og mange forberedelser som skal utføres.

Derfor har publikum og fans mye godt i vente, selv om Fernando Alonso ikke kommer til å delta i Formel-1 i 2019. Det ser ikke ut til å bli et rolig år, og det er nok slik han selv ønsker å ha det.

Han har uttalt at han kommer til å ta det mer med ro, for å også ta vare på livet utenfor motorsporten som har vært hele hans liv de siste 20 årene. Han utelukker derimot ikke at han kommer tilbake til Formel-1 allerede i 2020.