Søndag 3. februar 2019 er det igjen duket for Super Bowl, altså finalen i National Football League i USA. Dette blir den 49. mesterskapskampen i det moderne NFL, og i alt den 53. Super Bowl.

Det første Super Bowl ble spilt den 15. januar i 1967. Da møttes de to seirende lagene fra de konkurrerende ligaene National Football League, etablert i 1920, og American Football League, etablert i 1960. I 1970 ble derimot disse ligaene slått sammen, slik at Super Bowl ble en finale for selve ligaen.

Kampen om tronen for 2018-sesongen spilles mellom New England Patriots og Los Angeles Rams. Den skal spilles på Mercedes-Benz Stadium i Atlanta, Georgia.

Som vanlig er det knyttet stor spenning til dette arrangementet, ikke bare på grunn av kampen i seg selv, men også mye fordi det alltid er leid inn storstilt underholdning. God underholdning kan oppleves flere steder, som på https://no.bingo.com/.

Flere og flere nordmenn hiver seg på denne trenden, og Super Bowl får alltid mye oppmerksomhet verden over. Men før du setter deg ned og ser på kampen, kan det kanskje være greit å vite litt om lagene som kjemper om tittelen som seriemester.

New England Patriots er basert i Boston i delstaten Massachusetts. Deres hjemmestadion heter Gillette Stadium og ligger i byen Foxborough, kun 34 kilometer sørvest for Boston. De har siden 1970 deltatt i NFL, og har god erfaring med Super Bowl.

De holder rekorden for å ha nådd finalen flest ganger. De har vært i finalen hele 11 ganger, og vunnet 5, noe som gjør at de deler en andreplass om antall seire i Super Bowl med San Francisco 49ers og Dallas Cowboys.

Det er laget Pittsburgh Steelers som har flest seire, med seks seire totalt. Dette er noe som i år kan snu dersom New England Patriots vinner til søndagen.

Los Angeles Rams har derimot spilt i NFL siden 1936, men kan ikke skilte med like mange runder i Super Bowl som New England Patriots. Totalt har de vunnet to NFL-mesterskap og en Super Bowl.

De er basert i Los Angeles i California og spiller sine hjemmekamper på Los Angeles Memorial Coliseum. Laget har derimot ikke alltid vært basert i Los Angeles.

De er det eneste laget i NFL som har vunnet mesterskapet mens de har representert tre forskjellige byer. Laget ble etablert i Cleveland i Ohio i 136, men ble flyttet til Los Angeles i 1946. Etter 1994-sesongen flyttet de videre til St. Louis i Missouri. I 2016-sesongen var de derimot tilbake i Los Angeles.

Det som er spesielt interessant med årets Super Bowl er at de konkurrerende lagene har møtt hverandre i Super Bowl én gang tidligere. Det skjedde i 2002 da Rams fortsatt var basert i St. Louis.

Den gang vant New England Patriots med tre poeng over St. Louis Rams, og sluttstillingen ble 20 – 17. Det blir derfor spennende å se om de klarer å forsvare tittelen i år.