(c) Bilde Sogndal: Igoh Ogbu og Håvard Flo.

Det som skjer nå er en god ting for den nigerianske 20 år gamle midtstopperen Ogbu Igoh er en bra ting, for etter Rosenborg hentet han fra Gombe United i 2018 har det blitt raskt klart at det ikke er på Lerkendal det kommer til å skje.

Første sesong ble det utlån til Levanger og den neste til Sogndal, nå er utlånet det utlånet gjort permanent. Sogndal har skrevet under en avtale for de neste tre årene.

Les: Fantastisk! Verden åpner opp igjen

20-åringen signerte for Rosenborg i 2018 og ble lånt ut til Levanger samme sesong. Forrige sesong ble han lånt ut til Sogndal. Nå er overgangen gjort permanent.

«Igoh har gjort det godt i Sogndal og de ønsket ham videre. Vi er enige at en overgang er det beste for Igoh og ønsker lykke til», sier sportslig leder Mikael Dorsin til Rosenborg sine sider.

«Me er veldig glade for å ha fått denne signeringa i hamn», seier Håvard Flo.

«Han nyttar høvet til å takka Rosenborg, Igoh Obgu sjølv og agent for gode forhandlingar og godt samarbeid rundt overgangen.

Igoh kom til oss i fjor sommar på lån frå Rosenborg, og han markerte seg raskt som ein sterk og kompromisslaus forsvarsspelar. Han fekk tillit hjå trenarteamet og vidare mykje speletid i fjor haust.»

Les: Endelig: Zidane starter rett på Hazard-planen

Ogbu Igoh spilte én offisiell kamp for Rosenborg.