Denis Law, Bobby Charlton og George Best

Det Denis Law nå gjør, ved å gå ut og fortelle om sykdommen på et tidlig tidspunkt er utrolig viktig og noe som andre som opplever noe lignende kan tjene på å også gjøre.

Det er en ekte klubblegende med 237 mål på 404 kamper for Manchester United som nå forteller han har fått diagnosen Alzheimers og vaskulær demens.

– Jeg forstår hva som skjer og det er derfor jeg vil snakke om min situasjon mens jeg kan, for jeg vet det kommer dager hvor jeg ikke vil forstå og jeg hater tanken på det akkurat nå, skriver 81-åringen i en uttalelse på Uniteds hjemmeside.

– Jeg vil ikke at folk skal bli lei seg hvis jeg glemmer ting, mennesker eller datoer for jeg har hatt glede av alle de minnene. Jeg er heldig som har de erfaringene fra mitt liv. Jeg har en familie som elsker og støtter meg, en fantastisk karriere hvor jeg har fått gjort det jeg elsket og fått betalt for det, og jeg har venner for livet. Jeg vet at dette kommer til å bli en tøff reise, særlig for de som elsker deg mest, skriver Law.

Les: Andrea Pirlo: «Jeg er klar til å ta fatt nye eventyr»

Ballon d’Or -vinneren scoret 237 mål i løpet av sin tid på Old Trafford, men huskes best for et mål mot sin tidligere klubb. (Manchester United rykket ned i 1974 og målet til Denis Law fikk skylden, men det er ikke sant de ville rykket ned uansett)

Law ble signert fra Torino for et daværende britisk rekord på 115 000 pund i 1962, så tilbrakte Law 11 år i United og scoret 237 mål på 404 kamper-bare Bobby Charlton og Wayne Rooney har scoret flere mål for klubben.


Han spilte sammen med Charlton, så vel som den ikoniske kantspilleren George Best, og trioen dannet det som ble kjent som ‘Holy Trinity’.

En statue av dem står utenfor Old Trafford i dag, med Law udødeliggjort som feirer på vanlig måte: høyre arm hevet i luften og fingrene i skjorten.

Han er en av de få som har byttet mellom den røde og blå delen av Manchester uten å bli hatet for det.

United tillot den tidligere Ballon d’Or -vinneren å bli med Manchester City, som han tidligere hadde tilbrakt to år med før han begynte i Torino i 1961. – Da han kom tilbake til Old Trafford med City 27. april 1974, fikk han en mottakelse som passet en spiller som hadde vunnet to ligatitler og en europacup i løpet av sin tid i United.

Supporterne var enda mer desperate enn vanlig for å slå sine naboer. Manchester United var nummer to fra bunnen med 22 lag i First Division. Med bare to kamper igjen måtte de både slå City og håpe at Birmingham på 19.plass ble ble slått av Norwich City.

I underkant av 57 000 mennesker møtte opp til et av de viktigste Manchester -derbyene i historien – og vitnet om et av de mest ikoniske målene gjennom tidene.

Med bare åtte minutter igjen og kampen fremdeles uavgjort, la Law med hælen en pasning fra Franny Lee i United målet

Det var klassisk Law: en instinktiv, presis finish. Likevel klarte han ikke å heve armen i været på vanlig måte. I stedet for å være oppstemt, så han synlig bedøvet ut.

«Jeg følte meg bare deprimert, og det var ikke som meg,» innrømmet han senere i Daily Mail.

«Etter 19 år med å prøve så hardt å score mål, var det et jeg nesten ønsket at det faktisk ikke hadde gått inn. Jeg var utrøstelig. Jeg ville ikke at det skulle skje.»

Law føltes som om han hadde sendt United ned. Og slik har historien så ofte blitt fortalt.

I virkeligheten var målet hans imidlertid irrelevant. Selv om United hadde vunnet, ville det ikke ha reddet dem fra nedrykk da Birmingham slo Norwich.