Ikke lett å konsentrere seg om oppgavene når "halve verden" vil ha det sparket. (foto: Manchester United)

Christian Eriksen ble hentet inn til Manchester United til rollen som dyptliggende playmaker. Det startet bra i 2022/23-sesongen, dansken mistet fart (godt hjulpet av skaden etter møtet med Andy Caroll) i andre del av sesongen, for så å ende på benken denne sesongen. 32-åringen er på vei bort i sommer, noe som åpner opp for å hente inn en erstatter som passer inn i «nye» United.

Manchester United trenger fortsatt en spillertype som Eriksen i toppform, Footballtransfers er overbevist timingen er perfekt for å hente inn spilleren som lenge har stått på ønskelista.

LES: Krever år i fengsel for «VM-kyss»

Det engelske mediet støtter seg til SciSports-analyser av spillerne, der Youri Tielemans blir «anbefalt» som den ideelle til å ta over jobben til Eriksen. Den belgiske landslagsspilleren hadde en «eye-catching» kamp mot England denne uken i 2-2 kampen, der 26-åringen sto bak begge scoringene som rystet hele England. Jude Bellingham sørget for sin siste-spark-på-ballen-scoring med å redde tap for England, men det var Aston Villas Tielemans som fremsto som den store spilleren.

Tielemans har vært linket til United i lengre tid, har de siste tre årene vært blant de beste i ligaen innenfor kategoriene pasninger og cross-pasninger. Ifølge SciSports sine analyser kommer Tielmans best ut av sammenligning med Leon Goretzka, Weston McKennie og Sergej Milinkovic-Savic, alle tidligere linket til Manchester United.

For United kan Tielemans i tillegg til å bære rollen som deep playmaker, også spille en uortodoks nr. 10 hvis Bruno Fernandes er utilgjengelig. Når det kommer til avslutninger, viste Tielemans noe av sitt potensiale mot England.

Tielemans har siden overgangen fra Leicester til Aston Villa før sesongen ikke fått spilletiden han ønsker under Emery. Selv om belgieren har vært med i startelleveren siden desember, er det klart at han ikke har denne posisjonen når langtidsskadede Boubacar Kamara returnerer.

ENGELSKE KLUBBER: Nottingham Forest får sin andre straff på få uker

– Situasjonen er ikke god. Jeg fortalte manageren at jeg kom til Villa for å spille. Han forstår meg, men for øyeblikket foretrekker han å spille med de to midtbanespillerne fra forrige sesong, uttalte Tielemans tidligere i sesongen.

Skal vi følge SciSports sine analyser, passer belgieren perfekt inn på Old Trafford. Med en markedspris på rundt 25 millioner pund, kan dette være en viktig og solid investering for Ratcliffe og gjengen.

Alt du trenger å vite: Brentford – Manchester United