Erik ten Hag i profil

På torsdag annonserte Manchester United at nederlandske Erik ten Hag så snart han er ferdig med årets sesong for Ajax starter på en innledende treårskontrakt med opsjon på forlengelse med ytterligere et år.

Lønna er det ingenting å si på, vi vet ikke nøyaktig summen, men i følge Sky Sports vil Erik ten Hag tjene mer enn det landsmann Louis van Gaal tjente under sin periode på Old Trafford. – 52 åringen vil dra inn minst 3,3 millioner pund året, penger han egentlig ikke trenger. Hans familie er en av Nederlands rikeste.

Les: Fernando Torres tilbake for fullt!

Erik ten Hag ønsket ikke å være en del av familieselskapet og trossete sin far ved å bli fotballspiller og senere manager.

Daily Star har dykket ned i Ten Hans milliardærfamilie og finnet ut at de er helt i toppskiktet av rikinger i landet. – De har tjent sine penger på eiendom blant annet gjennom selskapet Makelaar o.g som er det største eiendomsselskapet øst i Nederland.

Faren Hennie grunnla selskapet i 1967 og selskapet drives i siden 2007 av Erik Ten Hags brødre Rico og Michel, med sistnevnte styreleder. – Den eldste broren tok mer ansvar da faren tok et skritt tilbake etter å ha brukt et halvt århundre på å drive virksomheten.

Hennie hadde ønsket at Erik skulle være involvert i virksomheten og andre finansielle firmaer, men den mellomste sønnen var ikke interessert og skapte sin karriere innen fotball. Erik ten Hag har sin «rettmessige» del av selskapene, selv om han ikke er involvert i driften.

Familien Ten Hag blir likevel smågutter i forhold til Nederlands rikeste som ikke overraskende er Charlene de Carvalho-Heineken. – Hun er ifølge Forbes god for 16,7 milliarder dollar.

Erik ten Hag sin karriere som spiller var midt på treet imponerende, han spilte tre sesongen med FC Twente, i tillegg til at han dukket opp for De Graafschap, RKC Waalwijk og FC Utrecht – før han til slutt fortsatte med å styre Eredivisie-laget, etter å ha trukket seg i en alder av 32.

Les: Overgangen som vil skape et fotballjordskjelv

Ten Hags første jobb som leder var i Go Ahead Eagles, og han jobbet også som Bayern Münchens assistenttrener mens Pep Guardiola stod ved roret.

Men det var i Ajax hvor ten Hag har blomstret, og vunnet to Eredivisie-titler og to KNVB-cuper.

Han ledet også Amsterdam-laget til Champions League-semifinalene under et minneverdig løp hvor de slo ut både Real Madrid og Juventus i 2018/19. – Det var denne tiden som gjorde han aktuell for Manchester United jobben.

«Det er en stor ære å bli utnevnt til manager for Manchester United, og jeg er enormt spent på utfordringen som ligger foran meg», sa Ten Hag til Uniteds offisielle nettside etter å ha blitt annonsert.

«Jeg kjenner historien til denne store klubben og lidenskapen til fansen, og jeg er helt fast bestemt på å utvikle et lag som er i stand til å levere den suksessen de fortjener. Det vil være vanskelig å forlate Ajax etter disse utrolige årene, og jeg kan forsikre våre fans av mitt fulle engasjement og fokus på å bringe denne sesongen til en vellykket avslutning før jeg flytter til Manchester United.»