Luís Carlos Almeida da Cunha, vanligvis bare kjent som Nani ute og løper med sin 8 år gamle sønn Lucas da Cunha

Jeg skal innrømme at hver eneste gang noen nevner Nani blir jeg nødt til å smile for maken til energibunt skal man lete lenge etter. Etter hans første mål for Manchester United spratt han rundt som om han deltok i turn VM. – Han og Ronaldo konkurrerte om oppmerksomheten ikke bare selve spillet, men også feiringen etterpå.

Nani hvis fulle navn er Luís Carlos Almeida da Cunha kom til Manchester United fra Sporting i 2007 og ble raskt en fanfavoritt. Da han i 2019 forlot europeisk fotball og dro til USA og MLS klubben Orlando City var det mange som tenkte at det i det var et hvileskjær før pensjon.

Les: Sky Sports: Newcastle pusher på for nytt kjøp

Nå, tre år senere, sto portugiseren uten kontrakt. – Nå er han tilbake i Italia (tidligere spilt for Lazio) Nani har signert for Venezia og blir med det lagkamerat med Dennis Johnsen. Dette kan være signeringen som løfter Venezia fra nedrykksstreken i Serie A.

Våren 2019 forlot Nani Europa for MLS og Orlando City. Nå, tre år senere, sto portugiseren uten kontrakt. Neste klubbadresse blir Venezia, som betyr retur til Serie A for 35-åringen. Han har tidligere spilt for Lazio.

Han har signert kontrakt med klubben for sesongen 2022/2023, altså for ett og et halvt år.

Nani startet sin karriere i Sporting Lisboa, men allerede som 19-åring flyttet han til Manchester United, hvor han var i syv år. Han spilte totalt 230 kamper for klubben og bidro med 41 mål. Nano har også spilt for Valencia og Fenerbahce.

I Orlando ble det 28 mål på 77 kamper, og i 2019 og 2021 ble han kåret til en MLS All-Star.