Manchester Uniteds sportsdirektør Dan Ashworth

Manchester United er ute etter å samle inn 200 millioner pund 2,6 milliarder kroner i salg denne sommeren. Sportsdirektør Dan Ashworth sin salgsportefølje består av Victor Lindelof, Harry Maguire, Casemiro, Christian Eriksen, Jadon Sancho, Mason Greenwood og Antony. – De er ifølge Fotballtransfers ikke verdt i nærhenten av 200 millioner pund.

De røde djevlene opererer igjen på et begrenset budsjett. Til tross for investeringen til Sir Jim Ratcliffe, har Manchester United angivelig bare så lite som 60 millioner euro å bruke på nye rekrutter slik situasjonen er nå.

Les: Manchester United trodde problemet Casemiro var løst

Dette er et problem gitt de bombastiske påstandene fra Ratcliffe om at han ville forvandle Manchester United. Selv om han innrømmet at det kan ta flere år å fullføre denne transformasjonen, undervurderte han kanskje vanskelighetene klubben ville møte denne sommeren.

Etter en ukes lang forsinkelse på grunn av å ta en beslutning om Erik ten Hags fremtid og den enda lengre prutingen med Newcastle om kompensasjonen til sportsdirektør Dan Ashworth, begynner Man Utds sommervirksomhet nå sakte å sette i gang, med fremgang i samtaler med Matthijs de Ligt og Joshua Zirkzee.

De er imidlertid ikke de eneste spillerne de ønsker å signere, og midler må samles inn først.

I følge The Mirror har Ashworth identifisert syv seniorspillere han ville selge denne sommeren for å realisere «drømmen» om å frigjøre ytterligere 200 millioner pund (2,6 milliarder kroner) for nye signeringer.

Gitt talentet på Man Utds bøker, burde det være enkelt å skaffe disse pengene. Men det avhenger selvfølgelig helt av spillerne, og det er her denne grandiose planen tråkker feil.

De syv spillerne det er snakk om er Victor Lindelof, Harry Maguire, Casemiro, Christian Eriksen, Jadon Sancho, Mason Greenwood og Antony.

Disse spillerne ble signert for til sammen 372,7 millioner euro i løpet av årene, mens den vanærede spiss Greenwood er et akademiprodukt og Eriksen kom gratis. Problemet er at de røde djevlene massivt betalte overpris for de fleste av dem – den berømte Manchester United-skatten.

Les: Der kom kuttet de ansatte i Manchester United fryktet

Ikke overraskende er disse spillerne ikke i nærheten av verdt €236 millioner som Ashworth på mirakuløst vis ønsker å hente. Faktisk, i henhold til FootballTransfers’ interne algoritme for estimert overføringsverdi (ETV), kombineres de for en verdi på bare €140,6 millioner, noe som betyr at Man Utd vil være heldig å komme i nærheten av €200 millioner.

  • Fotballtransfers har regnet ut ETV av Ashworths syv drømmesalg:
  • Spilleralderkontrakt utløper ETV
  • Jadon Sancho (24) 2026 €41,5m
  • Antony (24) 2027 €28,7m
  • Mason Greenwood (22) 2025 €20m
  • Casemiro (32) 2026 €20 m
  • Victor Lindelof (29) 2025 €13m
  • Harry Maguire (31) 2025 €9,5 m
  • Christian Eriksen (32) 2025 €7,9m