Frenkie de Jong

Da den nederlandske manageren Erik ten Hag overtok roret i Manchester United i fjor sommer trodde han at det ville bli enkelt å hente over landsmann Frenkie de Jong fra Barcelona. – På Camp Nou var de i konstant pengenød, penger som Manchester United har.

Denne sommeren er det på’n igjen, det blir ikke lett, men «annerledes».

Les: Chelsea fikk i dag en kjip beskjed fra Inter Milan

Manchester United hadde avtalt et kjøp på over 70 millioner pund for De Jong, men midtbanespilleren satte seg på bakbeina fast bestemt for å spille seg inn på fast plass i Barcelona. – Dessuten er det viktig, i avgjørende grad, å spille for en klubb som spiller Champions League-fotball.

Manchester United har, til manges overraskelse, utmerket seg under Erik ten Hag! – De har vunnet sitt første trofé på seks år og slått ut Barcelona i Europa League etter at Xavi Hernandez mannskap ble slått ut av Champions League. Årets sesong ligger godt an også. Manchester United ser ut til å seile inn til Champions League kvalifisering neste år, de ligger på 3.plass i Premier League med hele 8.poeng ned til Newcastle på femteplass.

Les: Prøver å friste Olivier Giroud tilbake til London

Snudd fullstendig på hodet!

Mens Frenkie De Jong er åpen for en overgang til Old Trafford melder journalist Fabrizio Romano at Barcelona nå ser på nederlenderen som en «avgjørende» spiller som de ikke ønsker å selge.

Romano sa: «Per nå er meldingen fra Barcelona helt annerledes enn for ett år siden da de presset på for et salg, men De Jong ønsket å bli av personlige grunner og fordi han elsker klubben.

«Barca føler at De Jong er en avgjørende spiller for dem, mest fordi Sergio Busquets er uten kontrakt til sommeren og ikke har bestemt seg for om han vil bli. Xavi stoler også på De Jong som starter, så jeg ser ikke på det som en enkel avtale, men det er fortsatt tidlig.»

Les på Radiosporten: Ikke rart Martinez er nøkkelspiller på et United-lag som vinner titler


De Jong ble ansett som ubrukelig av Barcelona siden hans høye verdi ville tillate dem å samle inn penger til flere overføringer, til tross for at manager Xavi insisterte på at 25-åringen var en integrert del av laget deres.

Barca antas å skylde De Jong en betydelig sum penger i utsatt lønn, og han var motvillig til å forlate uten å bli betalt, samtidig som han så på La Liga-laget som sin drømmeklubb.

Klubben har imidlertid ennå ikke løst sine økonomiske problemer på grunn av deres høye lønnsutgifter, og de kan trenge å selge spillere igjen denne sommeren.

«En avgjørende del handler også om økonomisk fair play, for å forstå om Barcelona trenger å selge noen spillere til sommeren og hvem de kan selge, så jeg vil ha et åpent sinn fordi ting alltid kan endre seg raskt.»