You shall not pass! (foto: united, twitter)

Har du tittelambisjoner trenger du minst to keepere av verdensklasse. Utfordringen for en klubb som United, er samtidig å tilfredsstille David de Gea og kronprins Dean Henderson. Den siste uka har det skjedd noe som kan sette et tronskifte i bevegelse.

David de Gea har vært Uniteds udiskutable nr. 1 i Premier League, men mot Crystal Palace var det det Hendersons tur. 23-åringen gjorde sakene sine godt og kunne igjen forlate banen med clean sheet.

Les: Wan-Bissaka-ryktet som bekrefter at United har truffet blink

Spanjolen var fraværende av det Solskjær beskrev som «private årsaker». Ikke noe uvanlig i dette, men ifølge Manchester Evening News fikk Henderson beskjed før Palace-kampen om å gjøre seg klar for å stå i de neste seks kampene.

De Geas partner og popstjerne, Edurna Garci, venter deres første barn. Daily Mail hevder Solskjær har bestemt at De Gea blir værende i Spania til etter landslagspausen. Den engelske avisen hevder de Gea selv ønsker å stå på sin post, The Sun har selvfølgelig tolket dette som at United vurderer å selge De Gea til sommeren.

Les på F7: Google vil eliminere cookies

Uavhengig av årsak for de Geas fravær, lykkes Henderson med de neste fem kampene som The Man, kommer 23-åringen garantert ikke til å akseptere neste sesong i skyggen av de Gea. For det mangler ikke på alternativer til Old Trafford. Tottenham ser Henderson som erstatter til Hugo Lloris, Borussia Dortmund har også viftet med interesse-kortet.

De Gea har fortsatt to år igjen av kontrakten, men med mulighet for å hente inn rundt en halv milliard kroner keeperen – og redusere lønssbudsjettet med solide 375 000 pund i uka – kan ikke en de Gea-exit utelukkes.

Bordet er dekket for Dean Henderson, nå er det opp til kronprinsen å overbevise om at han er klar for tronen allerede i sommer.

Les: Løven Alexis Sanchez sendte Zlatan inn i skyggen