President Joan Laporta og manager Xavi Hernandez

Følelsene bølger ganske kraftig i Barcelona om dagen. Og ikke alt er knyttet til det som foregår på banen. Noen dager etter Liverpool manager Jürgen Klopp i vinter fortalte han gir seg til sommeren etter ni spektakulære år kom Barcelona manager Xavi Hernandez med sin beslutning om å slutte etter sesongen.

Men til forskjell fra den tyske manageren som var empatisk, trist og taknemmelig i hvordan han brøt nyheten fortalte Xavi Hernandez det ikke fantes noen jobb i verden som var verre enn å være manager for Barcelona. – Det faktum at Xavi feiget ut er ikke glemt.

Les: Villig til å betale det som trengs for Manchester United kaptein Bruno Fernandes

Etter gårsdagens kamp har Barcelona i praksis sikret andreplassen i La Liga.


Barcelona besøkte Almeria i går kveld på Power Horse Stadium – Estadio de los Juegos Mediterráneos. Vertene hadde vunnet bare to av 35 ligakamper før kveldens møte. Det ble ingen tredje seier i går.

Kvarteret ble spilt da Fermin Lopez møtte et innlegg fra venstre av Hector Fort og headet inn 1-0 for bortelaget. Midt i andre omgang kom det også 2-0 fra samme mann. Fermin Lopez ble hentet inn av Sergi Roberto og scoret det andre med venstre. – Fermin Lopez har dermed scoret syv ligamål denne sesongen.

Med seieren utvider Barcelona avstanden til tredjeplasserte Girona og er nå fire poeng foran. To runder gjenstår. – Likevel murres det om at Xavi kan få sparken.

Tanken var at Xavi skulle forlate Barcelona i sommer, men så valgte han å bli også neste sesong, men nå svinger pendelen igjen. Cope opplyser at flere i ledelsen ikke synes at Xavi bør bli i klubben neste sesong.

Det er to ting som kritikerne peker på. – At Xavi mistet respekten til mange spillere og fans da han trakk seg i vinter og at den ble ytterligere svekket da han ombestemte seg etter en god periode og overtalelse fra president Joan Laporta. – Og Laporta er den andre grunnen, veldig mange synes det tar for lang tid å grave klubben ut av de økonomiske problemene den er oppe i samtidig som spillerstallen er ekstremt verdifull.

Et krav som Xavi stilte for å fortsette var at han skulle ha siste ord i spillersalg. – Det betyr mindre salg og en lengre vei ut av de økonomiske problemene klubben står i på det fjerde året.

Journalist Achraf Ben Ayad skriver i et innlegg i dag i sosiale meder at dagene som kommer kan være svært avgjørende for en fremtid som langt fra er garantert.

Xavi kom til i 2021 fra Al-Sadd SC. Barcelona er nummer to i La Liga.

Les på F7: Hjemmelaget pasta er billig, enkelt å lage og svært godt