Har blitt mindre moro på Stamford Bridge.

Det er noe med danske trenere. Den danske superligaens posisjon ute i Europa har styrket seg i takt med det danske landslagets suksess. Danske spillere hentes til de største europeiske ligaene, danske trenere det samme. Nå pakker en dansk U19-landslagstrener koffertene for å være med på å skape de beste arbeidsforholdene for Christian Pulisic og gjengen frem mot VM i Qatar – og videre.

De siste fire årene har Lars Knudsen jobbet som trener for det danske U19-landslaget, en jobb som har sendt ham inn på radaren til ambisiøse amerikanere. Fra 1. juli er Knudsen ferdig i det danske fotballforbundet, nå skal det jobbes med det amerikanske seniorlandslaget i en ekstremt hektisk oppkjøring mot VM-sluttspill bare måneder unna.

LES: Nå skjønner vi at Chelsea faktisk jobber for spektakulær Neymar-overgang

Lars Knudsen. (foto: dbu, twitter)

-Lars fikk muligheten til å dra til USA og bli en del av fotballens rivende utvikling der borte, der det også i de neste årene skal optimaliseres og investeres. I Lars får de en fantastisk kompetent trener som har vært en stor del av det sterke fundamentet dansk talentutvikling bygger på nå, sier talent -og utviklingssjef Kennet Heiner-Møller i fotballforbundet til bold.dk.

LES: Sadio Mané skaper allerede trøbbel i Tyskland

Knudsen blir del av trenerstaben til USA, med fokus på «standardsituasjoner» på kamparenaen. Det er ikke lenger bare Christian Pulisic som skiller seg ut på den internasjonale scenen, unge amerikanske talenter kommer fossende på rekke og rad. En mildt sagt spennende jobb.