Kampen om EM-gull i herrehåndball tetner til, og de regjerende VM-vinnerne Danmark må nå se seg slått ut etter å spilt svakt i gruppespillet. Dette er spesielt ubeleilig for oppmøtte danske håndballfans, som nå sitter på rundt 20 000 billetter til kamper Danmark likevel ikke skal spille. I Norge er vi derimot smørblide.

Vi har foreløpig slått Bosnia-Hercegovina, Portugal, Ungarn, Sverige, og til og med tatt revansje over Frankrike for da de slo oss i EM-finalen 2017. Norge går videre i konkurransen med rak rygg og selvtilliten på topp. Vi gleder oss alle til å se hvordan mesterskapet utfolder seg.

Den såkalte hovedrunden står nå for tur, og etter å ha slått Ungarn og Sverige står nå Island og Slovenia for tur. Det blir spesielt spennende å se hvordan gutta gjør det mot Island, da de er et lag Norge har slitt mot før. Vi elsker jo å vinne mot våre nordiske rivaler, noe som gjør EM-innspurten spesielt spennende i år. Ofte smaker det bedre med seier over våre nordiske brødre enn over andre lang, uavhengig av hvem som er favoritter. Apropos favoritter, har det nå blitt uttalt fra flere hold at det er Norge som nå er favorittene til å vinne EM.

Sats på norsk seier i EM

Kampene spilles på løpende bånd, og det er ingen tvil om at nordmenn kommer til å flokke seg til sportsbarene rundt om i landet for å samles og følge med. For de av oss som ikke har anledning til å være til stede på tribunene, gjelder det å få med seg kampene på storskjerm – noe som gir deg en gyllen anledning til å tippe på kampene via sider som Folkeautomaten Casino. Her kan du tippe på dine favoritter med gode odds!

Å vente på at andre omgang skal begynne kan være langtekkelig, men ikke når du spiller om penger. Er du glad i tipping finnes det dessuten en oddsseksjon på Folkeautomaten, hvor du kan legge inn innsatser på håndballkampene mens du følger med på dem! På den måten blir spenningen under EM skrudd opp enda flere hakk. Vi vil vel alle at Norge skal vinne, og med tanke på at landslaget har gjort det såpass skarpt hittil i mesterskapet, skal du ikke se bort ifra at det er gunstig å legge inn innsatser på at våre gutter kommer til å vinne.

Knallgode forutsetninger for gull

Dersom herrelandslaget vinner EM (og se ikke bort ifra det), står OL for tur. I OL-kvaliken er lag som Spania, Chile og Sør-Korea foreløpige motstandere. I skrivende stund skal det veldig mye til for at Norge ikke kommer til semifinalen. Etter seieren over Sverige er det nå bekreftet at vi kan ende opp med 10 av 10 mulige poeng i gruppespillet, noe som er det beste mulige utgangspunktet for neste fase. At vi ikke kan møte Danmark, er også et stort pluss. Våre naboer i sør har nemlig vært et bekymringsmoment for eksperter og det norske støtteapparatet, som i stedet kan puste lettet ut.

Som norske håndballfans går vi noen spennende dager i møte. Islandske Thorir Hergeirsson, sjef for det norske damelandslaget, er også en av de som mener de norske gutta er favoritter (selv om han riktignok holder med Island). Du kan lese mer her om hans synspunkter. Det som i alle fall er sikkert, er at det kommer til å bli en intens innspurt. Landslaget har prestert meget godt i det siste kampene, og er tydelig sultne på å klatre til topps. For oss tilhengere sin del, er det viktig at vi støtter oppunder laget i disse skjebnesvangre dagene.