Sean Dyche er uskyldig, men må slite med konsekvensene.

Everton har vært ute og kjøre i flere sesonger, denne gangen ser det virkelig mørkt ut. Står straffen på minus 10 poeng ved lag – som det ser ut til – befinner Sean Dyche og gjengen seg nede på den absolutte tabellbunn i selskap med Burnley og Sheffield United. Nå peker Everton-ledelsen mot «blodsugerne» hos Tottenham.

Evertons største stjerne, Richarlison, ble solgt til Tottenham tilbake i 2022. Gjengen på Goodison Park krevde 80 millioner pund, Spurs-ledelsen nektet å betale mer enn 52,5 millioner pund (pluss bonus som har sendt overgangssummen til 60 millioner pund). Nå viste det seg at Richarlison har fortsatt til gode å overbevise over tid hos Spurs, men dette er ikke historien.

LES: Luke Shaw venter ikke til desember!

Ifølge Daily Mail var Everton-ledelsen rasende over at londonklubben ikke var villig til å betale mer og at Spurs utnyttet Evertons pressede økonomiske situasjon, som endte med et salg av den største stjerna for langt under det Everton mente var markedspris.

Beløpet på 20 millioner pund Everton hadde kalkulert inn som forventet inntekt, er beløpet Everton mener har direkte årsak til poengstraffen de nå må bære.

F7: Per-Mathias Høgmo er igjen øverst på lista etter nei fra Graham Potter

Daily Mail melder Premier Leagues uavhengige kommisjon avviste denne påstanden fra Everton. I tynneste laget, ja.