Roberto Martinez

Det ble en sportslig trist VM-sorti for landslagstrener Roberto Martinez på torsdag. 0-0 mot Kroatia var ikke nok til å kunne kopiere bragden for fire år siden med 3. plass i VM 2018. En time etter kampen kom meldingen fra den belgiske landslagstreneren at dette nå får holde.

Martinez har ledet Belgia siden 2016 til å bli en av de aller beste nasjonene i Europa og verden. På torsdag kom avskjeden.

LES: Atlético Madrid er ikke stort nok for dem begge

-Dette var min siste kamp som trener for landslaget. Det er følelsesladet øyeblikk. Jeg kan ikke fortsette. Jeg har sagt farvel til spillerne. Jeg ville stanse uansett, selv om vi hadde blitt verdensmestere. Jeg tok den beslutningen før VM, sier Martinez ifølge Het Laatste Nieuws.

Martinez har tidligere vært linket til flere Premier League-klubber, nå senest som potensiell erstatter for Frank Lampard hos Everton. Martinez ledet gjengen på Goodison Park 2013-16. Spanjolen endte opp med å få sparken hos Merseyside-klubben, men mange husker Martinez fortsatt som manageren som ledet Everton til en 5. plass i Premier League med blant annet to ligaseire mot Manchester United for første gang siden 1969/70-sesongen.

LES OGSÅ: Overbevist signering av VM-toppscorer er en done deal

Roberto Martinez har en høy stjerne i fotballverden, nå er spanjolen offisielt ledig på markedet. Flere Premier League-klubber kommer nå garantert til å ta kontakt med 49-åringen de kommende ukene og månedene.