Ting har ikke gått som planlagt for Saul Niguez i London, og det ser ut til at tiden hans i Chelsea nesten er ute allerede, ettersom en kansellering av låneavtalen hans i januar ligger i lufta.

Midtbanespilleren har spilt bare 239 minutter på fem kamper siden han ankom Stamford Bridge og har ikke klart å presse seg inn i manager Thomas Tuchels planer. Bare tredjevalgskeeper Marcus Bettinelli har færre minutter enn Saul for Chelsea i 2021/22.

Les: Både Jose Mourinho og direktør Tiago Pinto benekter konflikt

Hvis ikke for Carabao Cup, ville spanjolens spilletid vært enda mindre. – Etter å ikke ha prydet banen i noen av Chelseas seks siste Premier League-kamper, er skriften på veggen tydelig for Saul.

Chelsea-karrieren hans fikk en illevarslende start da han ble sendt ut i pausen mot Aston Villa. Thomas Tuchel virker som om han er klar til å sende ham tilbake til Atletico.

Imidlertid avviser Atletico Madrid på sin side enhver mulig retur for 26-åringen, og det ser ikke ut til at det var noen klausul i låneavtalen som ville tillate Chelsea ensidig å få til en oppsigelse tidligere enn juli 2022. – Låneavtalen hjalp Madrid klubben å finansiere tilbakekomsten for Antoine Griezmann, så en retur er ikke noe de ville vært åpne for eller kunne tåle ennå.

Los Colchoneros skjønner nå at Chelsea ikke kommer til å gjøre låneoppholdet permanent slik de har mulighet til, men det faktum gjør dem ikke velvillig ovenfor en januar retur.

Saul Niguez er ikke klar for å kaste inn håndkleet ennå, han er fast bestemt på å snu ting og bli en suksess i England. – Konkurransen er knallhard hos Chelsea som for øyeblikket leder Premier League, vi trenger bare å nevne Jorginho, Mason Mount og N’Golo Kante.

Les: Er Dortmunds forretningsmodell rett og slett en katastrofe?

En kamerat som ønsket å være anonym hadde følgende å si til BBC:

«Når han nesten ikke spiller i Premier League, hvordan kan han tilpasse seg?»

«Han har kommet fra en stor klubb og har spilt store kamper før. Han vil vise at han takler det.»

«Han er ikke sint, han er glad i London, det samme er kjæresten hans. De er fast bestemt på å bli.»

«Men han vil gjerne ha sjansen til å spille litt mer. Å være så mye på benken har kommet som en overraskelse.»

Les på Engelske Klubber: Steven Gerrard favoritt til Premier League-jobb