Abramovich fra en eller annen kamp der Chelsea vant.

Det er ikke det som skjer på fotballbanen vi skriver om denne gangen, men kalde harde tall. Chelsea som har avvikende regnskapsår la i dag fram tall som kunne skremme de aller fleste, selv søkkrike russere. Tapet for regnskapsåret som ble avsluttet juni 2019 var på hele 96,6 millioner pund hele 1,15 milliarder kroner. 

Den informasjonen la London-klubben ut på sin hjemmeside, mens verden uansett har kollektiv hangover.

Premier League-klubben forklarer at det store underskuddet hovedsakelig skyldes at laget ikke deltok i Champions League forrige sesong og at de brukte vanvittig mye penger på nye spillere, rekord faktisk. – De skriver de brukte 280 millioner pund på nye spillere.

Innkjøpene inkluderer keeper Kepa Arrizabalaga, backen Christian Pulisic samt midtbanespillere Mateo Kovacic og Jorginho.

Chelsea endte med å vinne Europa League forrige sesong, men den nest største europeiske klubbturneringen genererer ikke på langt nær så mye penger som Champions League. – De er med i Champions League i denne regnskapsåret og har kanskje heldigvis ikke fått lov til å kjøpe spillere i sommer.

Til tross gigantunderskudd, fortsetter Chelsea å oppfylle kravene til Financial Fair Play fra European Football Association (UEFA), sier klubbens ledelse i en uttalelse.

Chelsea har nådd åttedelsfinalen i Champions League mot Bayern München og det betyr cash. – Den første kampen blir spilt 25. februar på Stamford Bridge i London, mens returoppgjøret kommer 18. mars i München.

Chelsea møtte Brighton i den engelske Premier League tidligere i dag, til uavgjort resultat 1 – 1. – De ligger på fjerdeplass uten at noen har mulighet for å gå forbi dem i denne runden.