Liker nok filosofien til Tuchel. (foto: dortmund, twitter)

Vi kan starte med at Thomas Tuchel selv skjønte at uansett hva han svarte på spørsmålet om ryktene rundt Haaland-overgang til Stamford Bridge, så ville det åpnes for misforståelser.

The Athletic står hardt på at Chelsea planlegger å knuse overgangsrekorden på 71 millioner pund som de betalte for Kepa (jepp, han som såvidt får spille). Tidspunktet er allerede i sommerens overgangsvindu og toppmålet er Erling Haaland.

Les: Kontrakt løper ut i sommer, men United har en plan for Lee Grant

Med Thomas Tuchel fortsatt ved roret når neste sesong starter (vi får satse på det, selv om dette dreier seg om Chelsea), blir også en Haaland-overgang mer realistisk. Før Newcastle-kampen på mandag prøvde engelske journalister å lirke ut noen forsnakkelser fra Tuchel om Haaland-ryktet.

– Dette er et slags trick question… Uansett hva jeg svarer vil det åpne opp for en stor mistforståelse, begynner Tuchel ifølge Football-London.

Før han kommer med et rundere svar på spørsmålet (har sikkert blitt advart mot engelsk presse).

-Er det noen perfekte spisser? Hvis vi ser på Messi er han en unik spiss. Ville du beskrive ham som 17, 18 år gammel som en perfekt nr. 9? Nei, men de (Barca) lagde ham til den perfekte «falske» nr. 9. De skapte posisjoner for ham for å få frem potensialet, så kanskje vi kan starte (med svaret) og snu på det, kommer det fra Tuchel.

Og det er vel her invitasjonen til Haaland ligger mellom linjene.

-Det er jobben min å skape sjanser og skape rom, å gjøre så at alle forstår hvor spissene våre elsker å ha ballen, å sikre at de (spissene) kan være den målfarligste spilleren de kan fordi de har kvalitet. Det står på meg, oss og lagkameratene hvor mange sjanser som skapes og de (spissene) kan score på, avslutter Chelsea-manageren på spørsmålet om Haaland-ryktet.

Dette kommer fra manageren som skapte omgivelsene for Pierre-Emerick Aubameyangs 79 scoringer i løpet av to sesonger, Neymars 42 scoringer på 55 kamper, Kylian Mbappés 69 scoringer på 80 kamper.

Ingen av disse tre spillerne er lik Haaland, heller ingen av Chelseas frontmenn. For Thomas Tuchel er det fotballvitenskap å skape de perfekte omgivelsene for toppscoreren i klubben.

Hentes Erling Haaland til Stamford Bridge, virker det som 20-åringen er garantert de beste arbeidsforholdene hos Tuchel. Hva sier dere til den, Solskjær og Guardiola? Haaland valgte helheten hos Dortmund og kommer garantert til å ikke la seg blende av lønnsbetingelser alene ved neste exit.

Skal dere fange verdens største angrepstalent foran Chelsea, da må det jobbes.

Les: Sikret seg først Upamecano, nå går Bayern for neste United-mål